Faillissement Moeskroen kan competitie overhoop gooien

Anthony Van der Planken
| 20 reacties
Faillissement Moeskroen kan competitie overhoop gooien
Foto: © SC

Moeskroen staat op het rand van het faillissement. De kans dat de club het seizoen niet kan uitdoen, is dan ook reëel. En als het ook zover komt, heeft dat serieuze gevolgen voor het klassement.

Als Moeskroen straks de boeken neerlegt en zelfs het seizoen niet kan uitdoen, worden immers alle resultaten van de club uit de terugronde geschrapt. Die uit de heenronde blijven wél behouden.

Moeskroen zal bij een faillissement sowieso na dit seizoen niet meer in eerste klasse spelen. Het gevolg is dat er slechts één team rechtstreeks zal moeten degraderen. De overlevingskansen van Roeselare, Tubeke, Dender en Bergen stijgen zo weer, want het nummer 15 zal sowieso in eerste blijven.

Toch zullen Roeselare en Dender niet echt blij zijn met de schrapping van Moeskroen. Zij zien immers drie punten verloren gaan, want beide teams klopten de Waalse club. Bergen zou een uitstekende zaak doen: de hekkensluiter ziet plots terug Tubeke en Roeselare naast zich komen en heeft bovendien een wedstrijd extra te goed.

Bovenin lijkt AA Gent de slechtste zaak te doen. De Buffalo's verliezen drie punten en zakken van plaats vijf naar zeven. Ook Anderlecht, Racing Genk, Westerlo en KV Mechelen zien een punt verloren gaan, maar dat hoeft niet per se een nadeel te zijn. Anderlecht bijvoorbeeld verliest wel een punt voorsprong op Standard, maar de Rouches zullen in dat geval wel een wedstrijd minder moeten spelen, waardoor Anderlecht de kans krijgt om drie extra punten uit te lopen. Hetzelfde geldt voor Racing Genk, dat een puntje verliest op Club Brugge, maar wel een wedstrijd meer te gaan heeft.

De schrapping van Moeskroens wedstrijden in de terugronde zou trouwens aanleiding geven tot een merkwaardige situatie: in het eindklassement zou het ene team 17 thuiswedstrijden hebben gespeeld, en het andere 16. Voor een competitie waarin de verschillen sowieso al miniem zijn, zou dat wel eens heel bepalend kunnen zijn.

De volgende teams zouden met 17 thuis- en 16 uitwedstrijden eindigen: Anderlecht, Standard, Tubeke, Dender, Westerlo, Kortrijk, Bergen, Germinal Beerschot en Zulte Waregem.

De volgende teams zouden met 16 thuis- en 17 uitwedstrijden eindigen: Club Brugge, Racing Genk, KV Mechelen, AA Gent, Roeselare, Cercle Brugge, Charleroi en Lokeren.


Na de schrappig van Moeskroens resultaten in de terugronde zou het huidige klassement er als volgt uitzien. Teams met een (-1) moeten een wedstrijd minder te spelen.

1. Anderlecht - 56 punten
2. Standard - 55 punten (-1)
3. Club Brugge - 47 punten (-1)
4. Racing Genk - 42 punten5. Zulte Waregem - 38 punten (-1)6. Lokeren - 37 punten (-1)
7. AA Gent - 36 punten
8. Westerlo - 36 punten
9. Cercle Brugge - 35 punten (-1)
10. Germinal Beerschot - 33 punten (-1)
11. KV Mechelen - 32 punten
12. KV Kortrijk - 30 punten (-1)
13. Moeskroen - 28 punten
14. Charleroi - 27 punten (-1)
15. Dender - 18 punten
16. Bergen - 17 punten (-1)
17. Roeselare - 17 punten
18. Tubeke - 17 punten




Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties