Analyse Antwerpse tweede provinciale

Philippe Crols
| 0 reacties
Antwerpse tweede provinciale
Foto: © SC

De titelstrijd is vooral spannend in de B-reeks. Daar maken nog steeds vier teams kans op de titel. In de A-reeks is het vooral onderaan behoorlijk interessant.

Tweede provinciale A:

Zandvliet gelijk, concurrentie profiteert amper

Leider Zandvliet heeft op de 25e speeldag met de punten gemorst. Op bezoek bij staartteam Schriek kwam het niet verder dan een 0-0-gelijkspel. Gelukkig voor de leider lieten de achtervolgers het bijna massaal afweten. Mariaburg en Bonheiden hielden elkaar in een rechtstreekse confrontatie in evenwicht en Kaart verloor op bezoek bij Wavria. Daar kon Rapid Leest van profiteren. Na de kleine zege op bezoek bij Wilrijk staat het plots tweede op zeven punten van Zandvliet.

Brasschaat verliest opnieuw, Wildert niet meer laatste

Vorige week won Brasschaat nog en dat zorgde voor de nodige hoop. Afgelopen weekend werd er echter opnieuw verloren op bezoek bij SC Merksem en bijgevolg staat Brasschaat terug op de voorlaatste plaats. Het houdt enkel SK Wilrijk nog achter zich. Wildert, dat vorige week nog verloor van Brasschaat, deed afgelopen weekend een hele goede zaak door de punten thuis te houden tegen Gooreind. Het komt weg van de laatste plaats.

In de middenmoot speelden Tisselt en Heikant nog gelijk en won Walem bij Mariekerke. Die laatste club komt wel in degradatiegevaar.


Tweede provinciale B:

Merksplas en Balen aan de leiding

De titelstrijd in tweede B blijft razend spannend. Na 25 speeldagen staan Merksplas en Balen samen aan de leiding. Balen won bij Linda Olen terwijl Merksplas met drie punten terugkeerde uit Sint Jozef. Het tweetal heeft nu twee punten meer dan dichtste achtervolger Ranst. Dat speelde de topper tegen Vosselaar, de vierde in de stand. Beide teams verdeelden de punten. Vosselaar volgt nu wel op vier punten van de leider.

Antonia zet nieuwe stap richting behoud

Antonia heeft afgelopen weekend een goede zaak gedaan in de strijd om het behoud. Het won in eigen huis van Ezaart, een ploeg die nog maar weinig te winnen of te verliezen heeft. Voor Zwaneven en Oud-Turnhout ziet het er heel wat minder goed uit. Zwaneven verloor de degradatietopper op bezoek bij Rauw terwijl rode lantaarn Oud-Turnhout moest passen bij Vorselaar. Poppel is nog niet zeker van het behoud, maar het pakte afgelopen weekend wel een puntje tegen RH Sportief.

In de middenmoot noteerden we nog een zege voor AC Olen tegen Nijlen.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Antwerpen (2A)

Nieuwste reacties