Bailly en Daems stap dichter bij behoud

Geoffrey Verbruggen
| 4 reacties

Hertha BSC geeft geen krimp in de Bundesliga. De koploper won ook vanmiddag met 1-0 van Leverkusen. Eerste achtervolger Bayern München won met Daniel Van Buyten met 0-3 op Bochum. Gladbach pakte weer uit met een sensationele zege.

De redding komt met de week dichterbij voor Belgen Logan Bailly en Filip Daems (foto), die beiden aan de aftrap kwamen bij Gladbach. De nummer zeventien won met 2-4 op FC Köln. De bezoekers kwamen 0-2 en 1-3 voor, maar Köln bleef aanklampen. Bradley nam in de 87ste minuut van op elf meter alle twijfels weg: 2-4. Gladbach springt zo naar de zestiende stek in de rangschikking.

Rode Duivel Daniel Van Buyten kende een rustige namiddag op Bochum. Na de vroege rode kaart van Pfertzel kwam Bayern nooit in de problemen. Zé Roberto, Lahm en Demichelis zorgden voor een vlotte 0-3 zege.

München blijft zo in het spoor van leider Hertha BSC, dat aan een doelpunt van topschutter Voronin genoeg had tegen Leverkusen: 1-0. De hoofdstedelingen behouden zo hun bonus van vier punten op Bayern en Wolfsburg.

Hoffenheim moet steeds meer de rol lossen bovenaan. De promovendus geraakte niet voorbij Eintracht Frankfurt. Een doelpunt van Eduardo (foto) had de bezoekers na tien minuten nog op rozen gezet. Fink bracht kort na de pauze de stand echter in evenwicht.

Voor spektakel moest je vanmiddag in Hannover zijn. Borussia Dortmund leek na een half uur de wedstrijd al op zak te hebben dankzij doelpunten van Frei en Kringe. Hannover liet zich niet kennen en knokte terug. Stajner en Balitsch brachten de stand terug in evenwicht. Zeventien minuten later schoten opnieuw Kringe en Frei Dortmund naar een dubbele voorsprong, maar weer tevergeefs. Hanke en een strafschop van Forssell bezorgde de thuisploeg in de laatste tien minuten nog een fel bevochten punt.

Arminia Bielefeld won in het absolute slot de degradatietopper bij Karlsruher SC met 0-1 dankzij een treffer van Janjic. Karlsruher blijft zo hekkensluiter in de Bundesliga.

Auteur: Jeroen Pyl