Volgende week een stadionvergadering in Gent

Mathias Dumarey
| 6 reacties
Volgende week een stadionvergadering in Gent

Vandaag meldden we al dat de bouw van het stadion in Gent veel vertraging kan oplopen omwille van een twist omtrent de bankwaarborg rond het gedeelte waar de handelszaken moeten verrijzen. Volgende week wordt hierover een stadionvergadering gehouden.

Michel Louwagie, de manager van AA Gent, geeft toe dat er een probleem is op Sporza. "Wij hadden heel graag gevoetbald in ons nieuwe stadion vanaf het seizoen 2010-2011. Helaas zullen alle partijen volgende week samenzitten om te bespreken of we die timing wel kunnen aanhouden. Het is wel zo dat we momenteel niets zien verschijnen op de site en dat maakt veel mensen ongerust", zegt Louwagie die de financiële crisis als boosdoener aanwijst. "Daar had niemand rekening kunnen mee houden."

De Gentse burgemeester Daniël Termont stelt zich vragen bij het stadiondossier. "Het is logisch dat we ons borg stellen voor ons deel. Maar we gaan dat niet doen voor de privé-participatie. We hebben al gedaan wat we moeten doen en zelfs al meer dan dat", zegt Termont in Sport/Voetbalmagazine. "De bal ligt volledig in het kamp van de privé-investeerders. Zij moeten aan ons niet vragen om borg te staan voor hun deel. Dat is nu net het risico dat ze namen. De bouwaanvraag voor het tweede deel zou deze week binnenkomen, maar ik heb nog niets gezien en stel me daar vragen bij."

De privé-investeerders zouden de Gentse burgemeester wel verzekerd hebben dat alles op het einde van de maand in orde zou komen.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties