Wolfsburg vernedert Bayern en is leider

Philippe Crols
| 3 reacties

Na 26 speeldagen staat Wolfsburg aan de leiding in de Duitse Bundesliga. De troepen van Felix Magath schoten met scherp en vernederden Bayern München. Op datzelfde moment ging de nummer één, Hertha BSC, in eigen huis de boot in.

Wolfsburg maakte in de tweede helft korte metten met Bayern München. Luca Toni maakte op slag rust wel nog de openingsgoal Christian Gentner ongedaan, maar in de tweede periode was er aan Wolfsburg geen houden meer aan. Tussen minuut 63 en 77 troffen de Wolven maar liefst vier maal raak. Edin Dzeko (foto boven) en Grafite verdeelden die doelpunten netjes onder elkaar.

Wolfsburg is samen leider met Hamburger SV. Dat won met het kleinste verschil van Hoffenheim dankzij een goal van Jonathan Pitroipa. In de slotfase kreeg David Jarolim nog rood.

Hertha BSC voert niet langer de ranglijst aan. Thuis tegen Dortmund ging het met 1-3 de boot in. Alexander Frei (foto rechts) opende in de eerste helft de score voor de bezoekers. Raffael maakte in het begin van de tweede periode wel gelijk, maar later maakte Nelson Valdez en Sebastian Kehl de zaak af.

Onderaan hebben zowel Cottbus als Bochum slechte zaken gedaan. Cottbus kwam dankzij Dimitar Rangelov wel op voorsprong, maar gaf dat voordeel nog uit handen. Nikos Liberopoulos en Markus Steinhofer bezegelden het lot van Energie.

Ook Bochum kwam op voorsprong. Joel Epalle zorgde net na rust voor opluchting bij het thuispubliek. Tien minuten later stelde Cacau namens Stuttgart gelijk. Helemaal op het einde sleepte Serdar Tasci alsnog de zege in de wacht voor de bezoekers.