D'Hooghe: 'Cercle hoeft op niets meer te rekenen'

Nico Wieme
| 49 reacties
D'Hooghe: 'Cercle hoeft op niets meer te rekenen'
Foto: © SC

Nog drie maanden en de ambtstermijn van Michel D’Hooghe als voorzitter van Club Brugge zit erop. Ondertussen zit er wel schot in het stadiondossier, al is de relatie met Cercle daardoor verzuurd geraakt.

Michel D’Hooghe richt zijn pijlen op buur Cercle als hem gevraagd wordt waarom het stadiondossier zo lang in het slop zat. “Wij denken dat er iets meespeelde wat je de duistere machten van Cercle kan noemen”, beweert de Clubvoorzitter in SVM.
 
“Ik vertel niets nieuws als ik zeg dat vele hoogwaardigheidsbekleders in Brugge Cerclesympathisanten zijn. Gunnen zij het ons niet dat wij groeien? Ik weet het niet”, vraagt D’Hooghe zich af.
 
Vooral Cerclewoordvoerder Pol Van Den Driessche wordt door de sterke man van Club met de vinger gewezen. “Dat Van Den Driessche zegt dat ik geen humor heb, terwijl hij al drie jaar niet meer met mij praatte, ach… Maar je moet de zaken zeggen zoals ze zijn: Van Den Driessche is een hofnar die wat interessant wil doen met het oog op de komende verkiezingen.”
 
Wat de preses van blauw-zwart wel op de maag ligt, is de houding van zijn Cerclecollega Frans Schotte (foto rechts, in het midden). “Wat ik veel erger vind, is dat iemand als Frans Schotte zich niet van de teksten van Van Den Driessche heeft gedistantieerd. Ik kan u garanderen dat ik dat omgekeerd wel zou gedaan hebben. Ik zou nooit laten passeren dat iemand van binnen Club iets negatiefs over Schotte zou zeggen.”
 
D’Hooghe betreurt dat de relatie met Cercle verzuurd is. “Terwijl wij toch veel voor hen hebben gedaan: ze kregen Sergej Serebrennikov gratis, Jimmy De Wulf voor een appel en een ei. Ik heb wel eens lachend gezegd: wij zijn de grootste sponsor van Cercle. Nu hoeven ze echt op niets meer te rekenen. Trouwens, ik ken veel mensen die supporter zijn van Cercle en die me zeggen: wij herkennen onze vereniging niet meer.”
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties