Sporting Limburg houdt al op te bestaan

Jimmy Wouters
| 3 reacties
 Sporting Limburg houdt al op te bestaan
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De fusieclub Sporting Limburg is alweer opgedoekt. De reden hiervoor is het terugtrekken van de provincie als geldschieter.

Sinds bekend raakte dat de provincie niet met de aangekondigde 6,5 miljoen euro over de brug komt, namen de twijfels over een eventuele fusie tussen Roda JC en Fortuna Sittard alleen maar toe.

Beide ploegen zagen na het wegvallen van de provinciale steun geen toekomst meer in het project en hebben besloten definitief af te zien van een fusie.

Roda JC en Fortuna Sittard proberen nu zelfstandig verder te gaan. De KNVB liet gisteren al weten dat de Sittardse club in beroep kan gaan tegen het intrekken van de licentie. Fortuna zou dan 1,8 miljoen aan direct opeisbare schulden moeten saneren, waaronder een schuld aan de belastingdienst. De club onderzoekt nu twee pistes. Eén is samenwerken met Trots op Fortuna, een fonds dat opgericht werd door de supporters. De andere mogelijkheid is het aanvragen van het faillissement.

Roda zal zich nu vooral moeten concentreren op het opstellen van een eredivisiewaardige begroting. De club zou in elk geval opnieuw gaan overleggen met de gemeente Kerkrade over de financiele positie van de club. Dit seizoen kwam de club namelijk al drie miljoen tekort op de exploitatie. (AN)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties