Sollied: 'De Rode Duivels, waarom niet?'

Nico Wieme
| 5 reacties
Sollied: 'De Rode Duivels, waarom niet?'
Foto: © SC

Een naam die nog niet geciteerd werd als toekomstig Belgisch bondscoach is die van Trond Sollied. De Noor zou naar eigen zeggen niet onmiddellijk neen zeggen tegen een aanbod van de bond.

In LDH laat Trond Sollied zijn licht schijnen over de Rode Duivels. “Normaal gezien zal ik op een dag wel coach van Noorwegen worden. Maar nu wil ik nog elke dag op het veld staan”, beweert de ex-coach van AA Gent en Club Brugge.
 
“En de Rode Duivels, waarom niet? Ik heb acht jaar in België gewoond en als buitenlander zou ik me niets hoeven aan te trekken van alle politieke spelletjes. Ik zou makkelijk tien spelers van Club Brugge of Standard kunnen selecteren”, aldus Sollied.
 
“Natuurlijk zouden sommigen klagen, maar ik zou me daar niets van aantrekken. Een Belgische bondscoach zal altijd met dat probleem geconfronteerd worden”, aldus de huidige coach van SC Heerenveen.
 
“Ik was verrast dat de Rode Duivels zo slecht speelden tegen Bosnië, vooral thuis. Bij de nationale ploeg moet je gebruik maken van de automatismen bij de clubs. Waarom dus niet Steven Defour, Marouane Fellaini, Igor De Camargo en Axel Witsel laten spelen zoals bij Standard?” vraagt Sollied zich luidop af.
 
“Hetzelfde geldt voor de AZ-spelers. Je moet niet je beste spelers opstellen, maar wel het beste geheel. Er was kritiek op Timmy Simons, maar die speelt elk weekend op het middenveld. Dan moet je hem niet achterin zetten”, sneert Sollied richting René Vandereycken.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties