De Boeck: 'Mentale weerbaarheid getoond'

Nico Wieme
| 6 reacties
De Boeck: 'Mentale weerbaarheid getoond'
Foto: © SC

Het was een ontspannen Glen De Boeck die ons te woord stond na de ruime 4-1-zege van Cercle Brugge tegen Tubeke. De coach van groen-zwart zag een zwakke eerste helft van zijn team, maar loofde de weerbaarheid die de spelers nu wel aan de dag legden.

Glen De Boeck (foto boven) zocht naar verklaringen voor de zwakke eerste helft van zijn spelers. “Wij kwamen vrij vlug voor, waardoor er misschien te snel gemakzucht in de ploeg sluipt. Maar wij kwamen ook niet aan voetballen toe, enerzijds door de agressieve aanpak van de tegenstander, anderzijds door een gebrek aan vertrouwen. Het publiek, dat begon te fluiten, bewees mijn spelers hiermee absoluut geen dienst”, sneerde de coach naar de Cerclefans.
 
“In het begin van de tweede helft maakt Tubeke, dat de rust nooit met elf had mogen halen, dan plots gelijk. In tegenstelling tot de voorbije weken hebben mijn spelers dan toch mentale weerbaarheid getoond”, toonde De Boeck zich blij verrast.
 
“Ze hebben ingezien dat de angst die na een misser in het team sluipt, nergens voor nodig is. In de tweede helft zijn we beginnen voetballen, met een goed wedstrijdeinde tot gevolg. We hebben verdiend met 4-1 gewonnen”, was de Cerclecoach van mening.
 
De Boeck wou niet spreken over opluchting bij zichzelf, maar wel bij de spelersgroep. “We zijn in een situatie verzeild geraakt, die we niet verdienen. Te veel individuele fouten hebben ons punten gekost. Door deze ruime overwinning is de spelersgroep nu wel opgelucht, ze beseffen dat ze nog kunnen scoren.”
 
De ex-Anderlechtspeler verraste door Frederik Boi (foto rechts) eerst op de rechtsmidden uit te spelen, nadien op de nummer tien. “Ik speelde al lang met dat idee. Bij zulke beslissingen moet je echter een aantal zaken afwegen. Ik geloof in Dejan Kelhar, maar het was niet opportuun om hem te brengen als hij er nog niet klaar voor is.”
 
Over de prestatie van Boi toonde De Boeck zich lovend. “Boi kan het nog ver schoppen. Tegen Tubeke speelde hij op twee posities waar hij dit seizoen nog niet speelde. Ik durf niet te beweren dat het spel verbeterde door Boi achter de spitsen te posteren. Zoiets weet je trouwens niet op voorhand.”
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties