Bailly krijgt er vier om de oren

Tom Drossaert
| 19 reacties

Wolfsburg blijft het commando voeren in de Bundesliga. De club won met het kleinste verschil van Leverkusen. Bayern München won moeizaam op het veld van Bielefeld en Möchengladbach lijkt niet weg te geraken uit de degradatiezone.

Wolfsburg blijft dit weekend leider in de Bundesliga. Op eigen veld versloeg het ternauwernood Bayer Leverkusen met 2-1. De leider kreeg na 24 minuten een penalty toegewezen die Grafite feilloos omzette.

De club uit Leverkusen vocht in de tweede helft terug, en dat vertaalde zich na 10 minuten met een doelpunt van Kroos. De wedstrijd leek af te stevenen op een billijk gelijkspel, tot topschutter Grafite toesloeg en het pleit alsnog in het voordeel van Wolfsburg beslechtte.

Landskampioen Bayern München beleefde tegen Bielefeld een moeilijke wedstrijd, die ontsierd werd door veel gele kaarten. Het enige doelpunt van Luca Toni houdt de Beierse club in de running voor de landstitel.

Bailly en Daems doen slechte zaak

Stuttgart mengt zich ook nog steeds in de Europese debatten na een knappe 0-3-overwinning op het veld van Keulen. Mario Gomez mocht zich de absolute uitblinker noemen met een hattrick.

Borussia Mönchengladbach deed een slechte zaak in de strijd voor het behoud. De club van Bailly en Daems leed een zware nederlaag op het veld van Frankfurt en moet stilaan beginnen vrezen voor degradatie. Gelukkig voor Borussia lieten naaste concurrenten Cottbus en Bielefeld ook punten liggen.