Portier en Vleminckx: "Mentaal voordeel geboekt"

Steurbaut Kersten
| 0 reacties
Portier en Vleminckx: "Mentaal voordeel geboekt"
Foto: © SC

Cercle Brugge heeft met de zege op KV Mechelen veel vertrouwen getankt voor de bekerwedstrijd van dinsdag. Bij Malinwa geloven ze ook in een mentaal voordeel.

“Mentaal doen we vandaag een heel goede zaak”, vindt verdediger Anthony Portier. “Als je drie dagen voor een bekerwedstrijd tegen dezelfde ploeg de zege kan pakken, doet dat veel deugd. Voor hen is het een tegenslag.”

 

“De zes op zes komt op een ideaal moment”, vindt Thomas Buffel. “We hebben de voorbije twee wedstrijden veel te weinig kansen gehad, maar we slagen er wel in om te scoren.”

 

“Dat is het grote verschil met onze mindere periode. Toen creëerden we wel kansen, maar slaagden we er niet in om te scoren. Dinsdag moeten we scoren. Als dat lukt, dan kwalificeren we ons.”

 

Opgenaaid

 

Ondanks de nederlaag trekt KV Mechelen-aanvaller Bjorn Vleminckx zich op aan de wedstrijd tegen Cercle Brugge. “De spelers zijn allemaal opgenaaid”, klinkt het. “Deze wedstrijd kan een mentaal voordeel voor ons zijn. We hebben strijd geleverd en getoond dat we met geduld kunnen opbouwen en dat we goed kunnen voetballen." (AN)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties