Analyse Status quo boven-en onderaan

Philippe Crols
| 0 reacties
Status quo boven-en onderaan
Foto: © SC

In de Bundesliga veranderde de 28e speeldag bijzonder weinig aan het klassement. Kort samengevat kunnen we zeggen dat de toppers wonnen en de staartploegen verloren.

Nog steeds vijf titelkandidaten


Ook na de 28e speeldag maken nog vijf teams kans op de titel. Wolfsburg heeft nog steeds de beste papieren na een moeizame zege tegen Leverkusen. Wolfsburg heeft drie punten meer dan zijn dichtste achtervolgers. Dat zijn Hamburg en Bayern München. HSV mocht Mladen Petric bedanken. De spits scoorde twee keer tegen Hannover. Luca Toni's (foto) doelpunt volstond voor de regerende kampioen dan weer om te winnen bij Bielefeld.

Hertha BSC telt vijf punten minder dan Wolfsburg. De hoofdstedelingen leken hun laatste titelkansen zondagmiddag te verspelen tegen Werder Bremen, maar bogen een scheve situatie alsnog om. Stuttgart heeft een punt minder dan Hertha en sluit de top-5 af. Afgelopen weekend waren de troepen van trainer Markus Babbel te sterk voor Köln.


Karlsruhe schiet weinig op met punt

SC Karlsruhe blijft ook na 28 speeldagen helemaal onderaan staan. Het pakte afgelopen weekend weliswaar een punt tegen subtopper Hoffenheim, maar het schiet daar bitter weinig mee op. Het heeft nu vijf punten minder dan Bielefeld, en vier minder dan Gladbach en Cottbus. Die twee laatste teams verloren afgelopen weekend redelijk zwaar. Cottbus kreeg er vier om de oren tegen Schalke en hetzelfde overkwam Gladbach in Frankfurt.

Dortmund won afgelopen weekend dan weer op bezoek bij Bochum, een derby. Het blijft zo op gelijke hoogte van rivaal Schalke. 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties