Karpin leidt Spartak Moskou tot einde seizoen

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Karpin leidt Spartak Moskou tot einde seizoen
Foto: © SC

Voormalig Russisch international Valery Karpin (foto) zal Spartak Moskou tot het einde van dit seizoen coachen. Hij volgt de ontslagen Deen Michael Laudrup op. Die werd ontslagen na de slechte resultaten in het seizoensbegin.

Valery Karpin was al algemeen directeur bij Spartak Moskou, maar neemt er nu dus nog eens de taak van interim-trainer bij. Hij heeft trouwens nog nergens een trainerservaring opgedaan. "We gaan niet op zoek naar een vervanger voor Michael Laudrup. Ik zal nu de functies van algemeen directeur en trainer gaan combineren tot het einde van dit seizoen", aldus de Rus die in zijn spelercarrière vooral in de Spaanse Primera Division aan de slag was in Sport-Express.

Karpin debuteerde wel uitstekend met een 2-0-overwinning tegen Terek Grozny. "Het was voor het eerst dit jaar dat ik een herkenbaar Spartak zag. Zelfs na het wisselen van de shirts was duidelijk te zien welk elftal van ons was", gaat Karpin verder. Spartak-eigenaar Leonid Fedun liet al weten dat Karpin aan het roer blijft zolang Spartak goed blijft presteren.

Michael Laudrup moest vorige week opstappen na de nederlaag in de stadsderby tegen Dinamo Moskou. De club had zijn start gemist in de Russische competitie. Vorig seizoen kon de roemrijke club uit de hoofdstad zelfs geen Europees ticket afdwingen na een achtste plaats in de eindstand. Laudrup was de zesde coach in evenveel jaar tijd.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Russische Premier League

Nieuwste reacties