"Vertrek van Vanhaezebrouck weegt op de groep"

Mathias Dumarey
| 3 reacties
"Vertrek van Vanhaezebrouck weegt op de groep"
Foto: © SC

KV Kortrijk startte uitstekend aan de competitie met aantrekkelijk aanvallend voetbal. De terugronde is veel minder met als gevolg dat de promovendus verrassend op een barrageplaats is terechtgekomen na de overwinning van Dender tegen Roeselare.

KV Kortrijk haalde in de jongste elf wedstrijden maar een 3 op 33. De krant HLN besloot om eens een rondvraag te doen bij de spelers waarom het de jongste maanden zo stroef loopt. Daaruit blijkt dat de spelers nog altijd achter hun coach Hein Vanhaezebrouck (foto boven) staan, maar dat zijn vertrek volgend seizoen naar RC Genk toch heel vervelend is.

"Wij hebben het ook in de krant moeten lezen dat hij volgend jaar naar Genk trekt. Hein is een goede trainer, maar zijn vertrek weegt wel op de groep. Zo zat hij sindsdien bij alle wedstrijden van Genk op de tribune. Dat is natuurlijk zijn recht, maar misschien zou hij dat beter toch niet doen", zegt een speler.

Verschillende spelers vinden ook dat het aanwerven van drie spelers, Cédric Bétrémieux, Davy De Beule en Moustapha Oussalah, tijdens de winterstop geen al te beste zaak was. "Ze hadden niet alleen aanvallende spelers mogen halen. Kijk eens hoeveel doelpunten we al binnen kregen en bovendien hadden sommigen het moeilijk met de concurrentie. Voor januari speelden we als één blok, één geheel. Door die transfers is die eenheid gebroken. Het is hier niet meer zoals vroeger. Het echte groepsgevoel is er gewoon niet meer." (AN)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties