FCV Dender: "Boskamp blijft hier de trainer"

Mathias Dumarey
| 4 reacties
FCV Dender: "Boskamp blijft hier de trainer"
Foto: © SC

Volg FCV Dender EH nu via WhatsApp!

Volgens Dender-voorzitter Patrick De Doncker zal de club ook volgend seizoen nog doorgaan met Johan Boskamp (foto) als trainer. Patrick Asselman zal niet meer functioneren als diens assistent want beiden kunnen niet meer door dezelfde deur.

Normaal was het de bedoeling dat Patrick Asselman volgend seizoen de nieuwe hoofdcoach zou worden mocht Johan Boskamp afhaken door knieproblemen. Na zijn operatie aan de knie ondervindt de Nederlander echter geen problemen meer en heeft hij meer zin dan ooit tevoren om er tegenaan te gaan.

Patrick De Doncker zegt vandaag in de kranten dat de ruzie tussen Asselman en Boskamp eigenlijk gaat om een futiliteit die uit de hand is gelopen. "Op het veld communiceren ze wel, maar naast het terrein spreken ze geen woord met elkaar. In eerste klasse krijgt zoiets meer aandacht, in tweede zou er geen haan naar kraaien. Ik vind het spijtig, want toen ik destijds Asselman aantrok, wou ik er een tweede Jean Dockx van maken. Ik zag de combinatie met het voetbalintellect van Boskamp als ideaal", aldus De Doncker.

Johan Boskamp heeft in Denderleeuw nog een contract lopen tot het einde van volgend seizoen. "Normaal blijft hij trainer, maar we moeten wel familiaal samenwerken. Ik ga dat nog bespreken met Johan want er zijn wel degelijk voorwaarden. Als hij zich aanpast en de sfeer kan omdraaien, blijft hij volgend seizoen hier de hoofdtrainer en dat zonder Patrick als assistent. Boskamp is er fysiek ook weer toe in staat. Hij bruist van de energie. In wezen kiezen we ook voor zijn présence", besluit de Dender-preses.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties