AZ heeft niets tegen Van Gaal als Belgisch bondscoach

Mathias Dumarey
| 5 reacties
AZ heeft niets tegen Van Gaal als Belgisch bondscoach
Foto: © SC

AZ Alkmaar, de nieuwe kampioen van Nederland, zou er niets op tegen hebben mocht zijn trainer Louis Van Gaal (foto) ook werkzaam zijn als Belgisch bondscoach. Dat heeft clubpreses Dirk Scheringa gezegd in de Nederlandse pers.

"Louis Van Gaal heeft bij ons een contract tot de zomer van 2010 en wij gaan ervan uit dat hij ons leidt in de Champions League. Daar heeft hij heel wat ervaring. Ik heb de jongste tijd echter de indruk dat heel de wereld wil praten met Van Gaal", aldus Dirk Scheringa.

Van Gaal zou ook in beeld zijn bij Bayern München waar Jürgen Klinsmann maandag werd ontslagen na de 0-1-nederlaag tegen Schalke 04. Scheringa wil niet dat Van Gaal naar het zuiden van Duitsland verhuist, maar een baan als Belgisch bondscoach zou wel mogen. "Een combinatie tussen AZ en het Belgische elftal zie ik wel best zitten. Dat is ideaal, maar er is wel de voorwaarde dat hij zijn contract bij ons dan verlengt. Het zal niet zo zijn dat hij beide combineert tot 2010 en ons dan verlaat. Als hij van ons de mogelijkheid krijgt om een dubbelfunctie uit te oefenen, moet daar van zijn kant ook iets tegenover staan", besluit de steenrijke AZ-voorzitter. (AN)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties