Giggs kan vanavond nummer 800 vieren

Giggs kan vanavond nummer 800 vieren
Foto: © SC

Manchester United speelt vanavond de heenmatch van de halve finales in de Champions League tegen Arsenal. Voor Ryan Giggs wordt het een bijzondere wedstrijd; de middenvelder van Man U viert zijn 800e match.

Ryan Giggs (rechts op foto boven) is 35 lentes jong, maar voelt zich nog lang niet versleten als voetballer. Zondag werd de speler van Manchester United verkozen tot ‘Voetballer van het Jaar’ en vanavond treedt de Welshman voor de 800e keer aan in het shirt van zijn geliefde Man United. Sinds zijn veertiende verdedigt hij de kleuren van de Mancunians.

 

Giggs heeft een gevuld palmares bijeengevoetbald in al die jaren. Tien keer veroverde hij de titel, vier keer de FA Cup en twee keer de Champions League. Op het einde van dit seizoen zouden daar nog een titel en een derde Champions Leaguetrofee aan toegevoegd kunnen worden.

 

Manchester United neemt het vanavond op tegen Arsenal. Als Giggs speelgelegenheid krijgt, wordt het zijn 113e wedstrijd op het Kampioenenbal. Daarmee staat hij derde op de ranglijst van de spelers met de meeste wedstrijden in de Champions League. In de Premier League maakt de 64-voudige Welshe international een minder seizoen door: slechts twaalf keer verscheen hij aan de aftrap. (AN)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties