Zakt Standard zonder fans af naar Gent?

De Nijs Michael
| 10 reacties
Zakt Standard zonder fans af naar Gent?
Foto: © SC

Standard beschikt over een bijzonder vurige aanhang, maar de kans dat de Rouches zonder fans naar Gent moeten afzakken is niet onbestaande. Door herhaaldelijk gebruik van Bengaals vuurwerk moeten de supporters mogelijk thuisblijven.

Standard heeft dit seizoen al herhaaldelijk gevraagd om geen Bengaals vuur meer af te steken in de tribunes, maar alle oproepen ten spijt gebeurde dit onlangs opnieuw in tribune 3 en 4. De club benadrukt via de website dat het gebruik van Bengaals vuur uiterst gevaarlijk is en bovendien verboden. Er werden dan ook enkele stadionverboden uitgevaardigd. 

"Het herhaaldelijk gebruik van Bengaals vuurwerk in tribunes 3 en 4 werd eveneens genoteerd door een vertegenwoordiger van het Ministerie die aanwezig was op de wedstrijd voor een routinecontrole. In die optiek toonde de club zich van zijn slechtste kant", stellen de Rouches op de website.

"We wensen er daarom nogmaals de nadruk op te leggen dat het gebruik van dit vuurwerk in Zulte en tegen Club niet zal plaatsvinden. De tickets voor de laatste wedstrijd van het seizoen, in Gent, worden slechts na 9 mei verdeeld, en enkel op voorwaarde dat het verbod op vuurwerk gerespecteerd zal worden", waarschuwt rood-wit.

"De ploeg heeft nood aan haar supporters in de laatste rechte lijn van de competitie. De wedstrijd in Gent zou wel eens beslissend kunnen zijn. We rekenen dan ook op iedereen dat de dreiging van hierboven niet dient uitgevoerd te worden." (AN)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties