Adriaanse opvolger Van Gaal?

Adriaanse opvolger Van Gaal?
Foto: © SC

Bij een vertrek van haar trainer Louis Van Gaal heeft AZ Alkmaar al een opvolger klaar staan. Oud-trainer Co Adriaanse zou voor de club de ideale nieuwe trainer zijn.

Louis Van Gaal heeft de laatste weken verscheidene malen verklaard dat hij een grote club of land wil trainen. Bayern München trekt aan de mouw van de Nederlander en die laat zich de aandacht welgevallen. Het sein voor AZ om de zoektocht naar een nieuwe oefenmeester te starten. De eerste opvallende naam die daar bij opduikt, is die van Co Adriaanse.

 

Opvallend omdat Adriaanse reeds hoofdcoach was van de club. In 2005 bereikte hij met AZ de halve finale van de UEFA-beker. Adriaanse was dit seizoen trainer bij Red Bull Salzburg en heeft de Oostenrijkse ploeg naar een bijna zekere titel geleid. Toch bedankt de club de trainer voor bewezen diensten en vervangt Huub Stevens hem op het eind van het seizoen. Een terugkeer naar Nederland lijkt dan logisch.

 

Andere namen die bij de nieuwbakken Nederlandse kampioen vallen zijn die van Frank Rijkaard en Henk Ten Cate. In de wandelgangen is er echter ook sprake van Martin Jol en Guus Hiddink. (AN)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties