Echtgenote D'Hooghe: 'Wat Michel mankeert is privé'

Nico Wieme
| 11 reacties
Echtgenote D'Hooghe: 'Wat Michel mankeert is privé'
Foto: © SC

Zaterdag werd Michel D’Hooghe in allerijl binnengevoerd in het AZ Sint-Janziekenhuis van Brugge. De preses van Club Brugge was onwel geworden. Dat D’Hooghe nog in leven is, heeft hij in grote mate aan zijn echtgenote te danken.

Anne Marie vond haar echtgenoot Michel D’Hooghe nadat hij in de garage het bewustzijn had verloren. Zij aarzelde geen seconde en alarmeerde meteen de hulpdiensten, die vijf minuten later al ter plaatse waren. Momenteel is de Clubvoorzitter weer bij bewustzijn en is zijn toestand stabiel. Volgende week moet hij een heelkundige ingreep ondergaan, maar de oorzaak vindt zijn vrouw een privéaangelegenheid.

 

“We zijn vrijdagmiddag samen uit het buitenland thuisgekomen”, doet Anne Marie haar verhaal in HNB. “We hadden maar een halfuurtje de tijd om ons om te kleden om daarna naar de match van Club tegen Lokeren te gaan. Opeens vond ik Michel niet meer. Ik ben hem door het hele huis gaan zoeken. Ik heb geroepen en gezocht, en uiteindelijk vond ik hem op de laatste plaats waar ik hem zou kunnen aantreffen: de garage. Godzijdank is dit niet in het buitenland gebeurd, want dat zou een echte ramp betekend hebben.”

 

D’Hooghe dankt zijn leven aan het deskundig optreden van zijn echtgenote, maar die relativeert dat. “Ach, wat ik gedaan heb, is maar normaal. Wij zijn al 36 jaar getrouwd. Ik heb gedaan wat elke echtgenote zou doen. Ik ben ook de hele tijd erg rustig gebleven.”

 

Anne Marie wuift alle insinuaties over de gezondheidstoestand van haar man weg. “Hij heeft geen hersenbloeding gehad en ook geen hartinfarct. Wat er dan echt met hem scheelt, hou ik liever privé. Hij heeft een medisch probleem waar hij nu voor behandeld wordt in het ziekenhuis. Hij zal daar zeker nog een week moeten blijven en hij zal volgende week ook nog geopereerd moeten worden. Maar, gezien de omstandigheden, gaat het goed met hem. Hij is rustig en bij bewustzijn.”

 

D’Hooghe, die eind juni afscheid zou nemen als voorzitter van de West-Vlaamse topclub, ziet nu zijn ambtstermijn noodgedwongen vroeger eindigen. “Ik denk niet dat hij die functie nu nog weer opneemt. Hij heeft nu wel iets anders aan zijn hoofd, en zijn herstel zal sowieso nog een tijdje duren. Maar voor Club Brugge zelf hoeft dat geen probleem te zijn: de club staat er goed voor, mijn man laat blauw-zwart in optimale omstandigheden over aan zijn opvolger Paul Jonckheere”, aldus Anne Marie.

 

Het halve trouwboek van de Brugse arts ontkent dat wat vrijdag gebeurd is, iets met de penibele situatie van Club te maken heeft. “Toen hij weer bij bewustzijn was, heeft hij wel gevraagd hoe Club het gedaan had tegen Lokeren. We hebben er hem maar niets over gezegd, dat soort nieuws kan hij op dit moment wel missen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties