FC Merelbeke wipt Rapide Lebbeke uit eindronde

Gentil Dossche
| 0 reacties
FC Merelbeke wipt Rapide Lebbeke uit eindronde
Foto: © SC

Rapide Lebbeke heeft geen verlengstuk kunnen breien aan het knappe competitieslot. FC Merelbeke greep de gastheren direct bij de keel en mag zich verdiend opmaken voor de volgende ronde.

Van bij de aanvang toonden de bezoekers hun intenties en Koen Mathijs moest plat op een kopbal van Kevin Van de Wiele (6’). Even later knalde Van de Wiele op de vuisten van de thuisportier. Rapide stak schuchter de neus aan het venster met een te zachte kopbal van Jonas Verhaegen. Aan de overzijde dwong Jimmy Debo doelman Mathijs tot een parade met een voorzetschot. Halfweg de 2de helft kregen de bezoekers wat ze verdienden. Christophe Van de Keere kopte een vrije trap van Davy Joye in de kruising. Enkele minuten later kreeg Van de Wiele de kans om de match te beslissen, op een doorsteekpas van Omer Ozer, maar vergat te scoren. Merelbeke bleef de kansen opstapelen en Mathijs had al zijn kunnen nodig om een kopbal van Debo uit de winkelhaak te halen. De bezoekers namen wat gas terug. Een vrijschop van Bart Van Damme zoefde nipt over.

Ook na de rust kwam het meeste gevaar van de bezoekers. Steven Van den Hende werd alleen voor doel afgezonderd maar kon niet afwerken (55’). Halve kansen voor Van Damme en Moussa Ogab leverden niets op. De amper 17-jarige Jimmy Debo nam een voorzet van Joye snel mee en schoof het leder onder de grabbelende Mathijs. Rapide reageerde via een vrije trap van Ogab. Frederik Stevens gaf geen krimp. Ook Timothy Maes stuitte op de bezoekende goalie. Merelbeke zocht de counter en deed dat perfect. Joye stuurde Jimmy Debo op avontuur. De bezoekende spits omspeelde Mathijs en nu mochten de boeken toe. Zelfs de eerredder was Rapide Lebbeke niet gegund. Doelman Stevens toonde zijn klasse op schoten van Kevin Scheerlinckx en Van Damme.

Voor Rapide Lebbeke zit het seizoen 2008-2009 er meteen definitief op. FC Merelbeke is zondag aanstaande om 15u gastheer voor Azalea.

 

Rapide Lebbeke: Mathijs, Scheerlinckx, Ogab, Verhaegen, Maes, Verhoogen, Putteman, Mannaerts, Delcour, Van Damme, Van Driessche (67’ Verhulst).

FC Merelbeke: Stevens, Joos, Van de Keere, Van den Hende, Steurbaut, Joye (83’ De Craeuwe), Vervaene, Baatout (27’ Ozer), Oguz, Van de Wiele, Debo (88’ Verstraeten)

Doelpunten: 24’ Van de Keere 0-1; 68’ en 80’ Debo 0-2 en 0-3

Geel: Van den Hende, Debo, Joos, Van Driessche, Van Damme, Maes

Rood: Steurbaut (2x geel)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Oost-Vlaanderen (2A)

Nieuwste reacties