Terjoden staat voor moeilijke terugmatch tegen Lede

Gentil Dossche
| 2 reacties
Terjoden staat voor moeilijke terugmatch tegen Lede
Foto: © SC

In het eerste duel van de eindronde in 1ste provinciale namen beide ploegen elk een helft voor hun rekening. Jong Lede verwierf daarin een uitstekende uitgangspositie met het oog op de terugwedstrijd van volgende week.

De partij barste al in de openingsfase open, met drie kansen op rij. Op aangeven van De Rouck knalde De Smaele op Glenn Baert. Aan de overzijde tekende Erkoc voor het bezoekende antwoord. Even later pakte De Rouck met een nummertje uit. Zijn schot ging buiten het doelkader. Terjoden-Welle toonde zich de betere ploeg, maar het veldoverwicht resulteerde in te weinig echt doelgevaar. Halfweg de eerste helft knalde Paerewijck een vrije trap naast. Een vlam van De Mol strandde op een bezoekende verdediger. Op het halfuur viel de verdiende openingstreffer. Een afgeweerde bal kwam mooi in de loop van Jeroen De Backer en die knalde knap raak. In de slotfase van de eerste helft dreigden Omo en Paerewijck nog voor de bezoekers, maar Glenn De Backer reageerde telkens attent.

Na de koffie tapte Evergem uit een ander vaatje. Kansen leverde dat aanvankelijk nog niet op. Een voorzetschot van Martens ging voorlangs. Op het uur zetten de bezoekers de kentering echt in. Renson bleef in balbezit en de gelijkmaker was een feit. Bij het ingaan van het slotkwartier behoedde De Backer de thuisploeg voor een achterstand op een kopbal van Schatteman. Met nog een 10-tal minuten voor de boeg werd Schatteman door Paerewijck vrijgespeeld en nu ging de bal er in. In de slotfase was de scheidsrechter voor de thuisaanhang kop van jut voor een paar betwistbare fases maar de stand wijzigde niet meer.

Er wacht de oranjehemden volgende week een moeilijke terugmatch op het veld van Evergem.

SK Terjoden-Welle: Glenn De Backer, Gerdi De Meester (62’ Jelle De Roeck), Glenn Van Den Branden, Yves Bellon, Jeroen De Backer, Nico Van Der Stock, Tom De Smaele, Gregory De Mol (77’ Wouter Schouppe), Tom De Swaef, Werner Martens, Yannick De Rouck. Res: Wouter Arijs, Niels Moock

KFC Evergem Center: Glenn Baert, Pieter Van Hyfte, Michael Baeten, Sander Renson, Jonathan Paerewijck (86’ Bram Van De Walle), Hakim Boucheta (65’ Jonathan Koudjou), Nicolas Verdegem, Monday Omo, Cedric Schatteman, Mustafa Erkoc, Preben De Leeuw (74’ Koen Van Den Berghe). Res:Mike Dansschutter

Doelpunten: 33’ J. De Backer 1-0; 59’ Renson 1-1; 79’ Schatteman 1-2

Geel: De Meester en De Swaef

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Oost-Vlaanderen (1)

Nieuwste reacties