Vålerenga nogmaals onderuit

viki meeuwis

In de Noorse Tippeligaen werd in het weekend de zevende speeldag afgewerkt. De twee eerste ploegen in het klassement, Rosenborg en Molde wonnen hun wedstrijd.

Molde speelde zaterdag uit bij Aalesund, de ploeg van Kjetil Rekdal. Molde won de wedstrijd met 0-2. Het eerste doelpunt viel in de 60e minuut. Berg Hestad met een kopbal die door Mame Biram Diouf werd opgepikt en in doel gewerkt. Het tweede doelpunt volgde korte tijd later. Invaller Magne Hoseth stond geheel vrij en kon de bal vanop tien meter in de kruising schieten. Molde blijft met zestien punten tweede in het klassement. Aalesund zakt na een goede start verder weg en staat negende met negen punten.

Rosenborg kon de winst verzilveren dankzij een doelpunt van Rade Prica na een pass van Lustig op het kwartier in de wedstrijd tegen Fredrikstad. Rosenborg blijft dankzij deze overwinning aan de leiding met zeventien punten.

Ook onderaan het klassement blijft de situatie spannend. Donderdag had Brann met 3-1 gewonnen van Lillestrøm, de rode lantaarn van de Tippeligaen. Met amper drie punten uit zeven wedstrijden laat het niveau van LSK te wensen over.

Ook Bødo/Glimt ging onderuit. In de wedstrijd tegen Viking was het een spannende strijd maar uiteindelijk wist Viking met 3-2 het pleit te winnen. Glimt blijft dus hangen op een voorlaatste plaats met vijf punten.

Hetzelfde lot was ook Vålerenga en Strømsgodset beschoren. Beide ploegen verloren hun wedstrijden, respectievelijk van Start en Sandefjord. Vålerenga kwam voor het einde van de eerste helt 0-1 achter nadat Geir Ludwig Fevang kon scoren. Na de rust kon Moa de gelijkmaker binnenwerken. Ex-Vålerenga speler Bernt Hulsker kon Start iets later op een 1-2 voorsprong zetten. Met nog zes minuten in de reguliere speeltijd te gaan kon Kristoffer Hæstad de stand terug gelijk zetten na een goede pass van Freddy dos Santos. Een gelijkspel had nog acceptabel geweest maar die hoop werd in de slotfase door Bolaños teniet gedaan. Vålerenga was dichtbij de overwinning maar Start was het team uit Oslo te snel af. Voor trainer Martin Andresen van Vålerenga worden het spannende dagen nu de officiële supportersclub Klanen heeft laten weten dat het tijd wordt dat er gewonnen wordt. In het verleden is al gebleken dat de steun van Klanen een van de beslissende factors was met betrekking tot het lot van de trainer.

Strømsgodset werd geveld door een vroeg doelpunt van Erik Mjelde.

Tromsø Odd Grenland eindigde op een puntendeling met een 1-1 stand.