Shaktar Donetsk naar finale UEFA Cup

Fabian Morren
| 2 reacties

Shaktar Donetsk heeft zich geplaatst voor de finale van de UEFA Cup. In de Oekraïnse tweestrijd met Dinamo Kiev won het de terugwedstrijd op de valreep met 2-1.

De eerste kans was voor Kiev. Een schot van Ismael Bangoura ging naast. Shaktar nam nadien snel over. Na een kwartier klom de thuisploeg op voorsprong. Jadson plaatste de bal in de linkerkruising.

Dinamo Kiev was in de eerste helft nauwelijks gevaarlijk. Vukojevic scoorde wel, het doelpunt werd afgekeurd wegens duidelijk buitenspel. Toch klommen de bezoekers kort na de rust weer langszij. Bangoura maakte de gelijkmaker op aangeven van Aliev.

De wedstrijd werd boeiender, maar verlengingen leken onafwendbaar. Tot Ilsinho een minuut voor tijd de wedstrijd in een beslissende plooi legde. De Braziliaan trapte Shaktar naar de finale.