Van Gaal: België/AZ of toch Bayern München?

Mathias Dumarey
| 14 reacties
Van Gaal: België/AZ of toch Bayern München?
Foto: © SC

Wordt Louis Van Gaal (foto) bondscoach van België of niet? De Nederlander zou naar verluidt te duur zijn voor de Belgische voetbalbond (KBVB). De KBVB en de entourage van Van Gaal doen dit af als pure nonsens.

Verschillende media pakten vandaag uit met het nieuws dat Louis Van Gaal, de kampioenentrainer van AZ Alkmaar, afgehaakt zou hebben als kandidaat-bondscoach van de Rode Duivels. Hij zou te duur zijn en zijn voorkeur hebben uitgesproken voor Bayern München. Zowel Cees Wijburg, een vertrouwenspersoon van de Nederlander, als de KBVB doen die berichten af als nonsens.

"We zijn verbaasd over wat er is verschenen in bepaalde media. De contacten tussen de Belgische voetbalbond en Louis Van Gaal verlopen via mij en de berichten zijn pertinent onwaar. Het is allemaal pure speculatie van de media", aldus Cees Wijburg op Sporza.

"Twee weken geleden hebben we een goed gesprek gehad en momenteel beraadt de KBVB zich over het voorstel van Van Gaal. We verwachten van hen binnenkort een standpunt", gaat Wijburg verder.

En wat met de interesse van Bayern München? "Een toptrainer kan uiteraard rekenen op de interesse van verschillende clubs. Dat weet de bond ook, maar ik zie bij hen geen twijfel. Voor wie Van Gaal zal kiezen? Hij kiest boven alles voor een uitdaging. Louis was zeer duidelijk in het gesprek. Hij houdt van het land België en van de vele Belgische talenten. Hij wil graag bondscoach worden en een titel veroveren", besluit Wijburg. (AN)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties