Analyse Wolfsburg grote verliezer in titelstrijd

Philippe Crols
| 0 reacties
Wolfsburg grote verliezer in titelstrijd
Foto: © SC

In de Bundesliga is er werkelijk nog niets beslist. Afgelopen weekend zorgden Stuttgart en Borussia Mönchengladbach nog voor een beetje meer spanning.

Stuttgart grijpt laatste strohalm

VfB Stuttgart moest thuis winnen van leider Wolfsburg om nog kans te maken op de titel. De ploeg van Markus Babbel wist duidelijk wat er moest gebeuren en troefde de leider af met 4-1. Mario Gomez (foto) was de grote man van de wedstrijd, want hij maakte alle doelpunten voor Stuttgart.

Ook Bayern München en Hertha Berlijn profiteerden van de uitschuiver van Wolfsburg. Bayern ging winnen op bezoek bij degradatiekandidaat Cottbus terwijl Hertha Berlijn in eigen huis te sterk was voor Bochum, nog een ploeg in degradatiegevaar. HSV wordt meer dan waarschijnlijk geen kampioen. Zondag ging het voor de tweede maal op enkele dagen tijd ten onder tegen Werder Bremen. HSV heeft vijf punten minder dan Wolfsburg en heeft op de vijfde plaats gezelschap gekregen van Dortmund.

Die laatste ploeg is aan een bijzonder sterke reeks bezig. Rode lantaarn Karlsruhe kon afgelopen weekend weinig weerwerk bieden in het Signal Iduna Park en verloor er met 4-0. 

Bovenaan tellen Wolfsburg en Bayern evenveel punten. Beide teams hebben een punt voorsprong op Hertha en twee punten op Stuttgart. 

Gladbach viert feest

Ook onderaan is het nog steeds spannend. Karlsruhe lijkt na zaterdag zo goed als zeker veroordeeld, maar voor het overige is er nog niets gezegd. Zowel Borussia Mönchengladbach als Arminia Bielefeld als Energie Cottbus hebben 27 punten. Bochum is met 28 eenheden ook nog verre van veilig.

Het enige staartteam dat afgelopen weekend kon winnen, was Gladbach. Het vloerde Schalke 04 dankzij een laat doelpunt en werd zo de grote winnaar van het weekend. Bielefeld pakte een puntje bij Leverkusen en Cottbus en Bochum verloren. Mogelijk valt het verdict op de laatste speeldag.

Hannover - Frankfurt en Hoffenheim - Köln waren nog twee eindeseizoenswedstrijden. Hannover en Frankfurt deelden de punten terwijl Hoffenheim voor het eerst sinds lang nog eens kon winnen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties