Southgate: "Klein wonder dat redding nog mogelijk is"

Southgate: "Klein wonder dat redding nog mogelijk is"
Foto: © SC

Middlesbrough trekt maandagavond naar Newcastle. Beide teams moeten winnen, want anders is de degradatie zo goed als zeker. Gareth Southgate beseft het belang van de partij in Sint James' Park.

"Ik zit al twintig jaar in het voetbal en heb al heel wat moeilijke en belangrijke wedstrijden gespeeld. Die ervaringen komen nu wel van pas", aldus Gareth Southgate (foto) tegenover de BBC. Die ervaringen deed de gewezen international wel op als speler, niet als manager. "Maar de druk waar je mee moet omgaan, is wel dezelfde."

Southgate is er trouwens zeker van dat Boro zich kan handhaven in de Premier League. "Als we een keer winnen, kan het nog allemaal. Gezien onze hele slechte reeks is het nog een klein wonder dat we ons nog kunnen redden", aldus de manager.

De Engelsman weet niet wat de kansen van zijn team juist zijn. "Je kan een perfecte voorbereiding hebben, maar het op de dag zelf toch nog helemaal verknoeien en omgekeerd. Het komt er gewoon op aan om top te zijn als de wedstrijd begint."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties