Kopenhagen behoudt de leiding

viki meeuwis

In Denemarken werd gisteren de laatste wedstrijd afgewerkt van de 29e speeldag. Aan de top blijft het spannend, het lijkt erop dat de titelstrijd weer een “Slag om Kopenhagen” zal worden.

Kopenhagen nam het thuis op tegen FC Nordsjælland. Het werd geen al te beste wedstrijd voor Kopenhagen dat ver onder het gebruikelijke niveau bleef steken. Het verschil werd gemaakt door Morten Nordstrand die twee keer kon scoren en zo de zege kon veilig stellen. In de eerste helft was het Nordsjælland dat het dichtst bij een doelpunt kwam. Na de rust werden Jesper Grønkjær en Morten Nordstrand ingebracht in de plaats van Hjalte Nørregaard en César Santin en dat rendeerde. Nordstrand die amper vijf minuten op de baan stond kon zijn dertiende doelpunt van het seizoen binnenwerken. Iets later volgde het tegendoelpunt via Martin Bernburg. Met nog twintig minuten te gaan kon Nordstrand zijn tweede van de avond binnenwerken en Ailton maakte met de 3-1 de klus af.

Daarmee kwam de druk bij Brøndby en OB te liggen in de strijd om de titel. OB deed het minder goed want het geraakte niet verder dan een 0-0 gelijkspel tegen Randers FC in Exxex Park. OB mocht eigenlijk nog blij zijn met het ene punt want na de rust zette Randers een goede reeks aanvallen neer. Een kwartier voor tijd kreeg Søren Berg twee goede kansen. De eerste doelpoging eindigde op de dwarslat, de andere ging richting rechterhoek maar keeper Arek Onyszko was alert. Voor de pauze was OB de sterkste ploeg maar zonder echter kansen af te dwingen. Met dit ene puntje blijft OB nu zes punten achter op FC Kopenhagen. Met nog vier wedstrijden te gaan en volgende week de thuiswedstrijd tegen Kopenhagen heeft OB op papier nog een kleine kans op de titel.

Brøndby speelde uit bij Esbjerg en won die match met 1-2. Farnerud had Brøndby in de negentiende minuut al op voorsprong gezet. Net voor de rust kreeg Brøndby een penalty die door Morten ”Duncan” Rasmussen in doel werd gewerkt. Na de rust viel ook Esbjerg een strafschop ten deel maar Jørgensen slaagde er n iet in om die in een doelpunt om te zetten. Jesper Lange slaagde er iets later wel in om te scoren voor Esbjerg maar het was niet voldoende om Brøndby van de zege te houden.