Eindrondefinale spannend tot de laatste minuut

Gentil Dossche

Ook na het eerste duel houden zowel Vrasene als Evergem hun promotiekansen gaaf in Oost-Vlaanderen. Tot in de slotminuut was de spanning te snijden. De terugmatch van volgende donderdag laat dan ook alle mogelijkheden open.

De bezoekers trokken direct naar voor en Erkoc kon slechts in extremis worden afgestopt. Vrasene reageerde maar Perez viseerde de kruising. De Breucker kon een knal van Van den Berghe van de lijn vegen. Aan het kwartier klom de thuisploeg op voorsprong. Van Lokeren kopte een voorzet van Perez tegen de touwen. Toen Ben Ayad op avontuur trok schilderde hij de bal op het hoofd van Schelfhaut en Vrasene verdubbelde de marge. Met de rust in zicht vlamde Boucheta de aansluitingstreffer op het bord.

Blijkbaar was de koffie niet iedereen goed bevallen want al in de eerste minuut was alles te herdoen. Boucheta ging door op rechts en dropte het leder in de verste hoek. De thuisploeg gaf ging direct in de aanval maar het doelhout stond in de weg. Perez krulde een vrije trap op de paal en Ben Ayad verlengde de rebound op de deklat. Van Elst loodste Van Lokeren binnendoor maar Glenn Baert lag in de weg. Even na het uur kende Vrasene succes. Maes verlengde een vrijschop van Perez in de benedenhoek. Evergem koos voor de counter en bijna was dat lonend. Invaller Van de Walle kwam alleen voor doel maar aarzelde te lang. Janssens kon de bezoekende spits nog net afstoppen.

FC Vrasene: De Grave, Maes (76’ Brocken), Verstraeten, De Breucker, Janssens, Schelfhaut, Van Elst, Perez, Ben Ayad, Van Lokeren, Vergauwen.

Evergem Center: Baert, Baten, Van den Berghe, Koudjou, Renson, Paerewijck (83’ Van de Walle), Boucheta, Verdegem, Omo, Schatteman (77’ De Puydt), Erkoc

Doelpunten: 15’ Van Lokeren 1-0; 39’ Schelfhaut 2-0; 43’ en 46’ Boucheta 2-1 en 2-2; 64’ Maes 3-2