Elfsborg behoudt de leiding

viki meeuwis

In de Allsvenskan werd de negende speeldag afgewerkt en daarin waren er weinig verrassingen te noteren.

Zaterdag won Elfsborg de partij tegen Halmstad BK. Het was niet echt een spannende wedstrijd te noemen want bij de rust stond het al 4-0 voor Elfsborg. Zo scoorde Daniel Nordmark al in de elfde minuut. In de twintigste minuut zorgde Teddy Lucic voor een goede pass waardoor James Keene de 2-0 kon scoren. Diezelfde Keene maakte net voor de rust ook de 3-0. Denni Avdic zette de eindscore net voor het einde van de eerste helft op het bord. Met deze overwinning behoudt Elfsborg de leidersplaats met negentien punten.

Zondag speelde IFK Göteborg thuis tegen landskampioen Kalmar FF. Voor doelpunten was het wachten op de tweede helft. Göteborg opende de score via Tobias Hysén na een goede pass van Stefan Selakovic. Hysén tekende elf minuten later ook voor de 2-0, dit maal op aangeven van Pontus Wernbloom. Amper vier minuten later kon Abiola Dauda scoren voor Kalmar maar de landskampioen slaagde er niet in om nog een gelijkspel of de overwinning af te dwingen. Blauw-wit staat nu op de derde plaats met achttien punten. Kalmar neemt de elfde plaats in met evenveel punten.

Gisteren speelde Helsingborgs thuis tegen Trelleborg en die partij eindigde ietwat verrassend op een gelijkspel. Helsingborg ging in de tweede minuut al op voorsprong na een doelpunt van Rene Makondele. Op het half uur kon Christoffer Andersson de voorsprong uitdiepen tot op 2-0. In de slotfase van de eerste helft kon Zoran Jovanovic via een assist Max Fuxberg aan een doelpunt helpen. Kort na de rust kon Fisnik Shala de gelijkmaker binnenwerken en dat leverde Helsingborg slechts een puntje op. Helsingborg staat weliswaar tweede met negentien punten, evenveel als Elfsborg maar met een slechter doelpuntensaldo.

Djurgården nam het op tegen stadsgenoot AIK en deed wederom een slechte zaak want het verloor met 0-1. In de achtste minuut kon Ivan Obolo de bal in doel werken en dat leverde AIK de overwinning op en de vierde plaats met achttien punten. Djurgården daarentegen staat nu op de voorlaatste plaats met amper zeven punten uit negen matchen.