SK Grembergen naar 1ste Provinciale

Gentil Dossche
| 1 reacties
SK Grembergen naar 1ste Provinciale
Foto: © SC

Zelfs een gemiste strafschop kon SK Grembergen er niet van weerhouden de eindronde van 2de provinciale winnend af te sluiten. KSV Geraardsbergen bleek voor doel te onmondig om de promotie af te dwingen. Groots was het vertoon niet maar de spanning bleef.

De meer dan 500 toeschouwers zagen hoe de bezoekers voor de eerste kans tekenden. Tim Wattez vlamde een doorgekopte hoekschop echter van dichtbij over. Grembergen reageerde met een schot voorlangs van Stijn Quintelier. Net voor het kwartier had Philip Govaert een voetreflex nodig op een knal van Wattez. Kristof Vanslembrouck kopte de hoekschop overhoeks naast de paal. Michel Wittenberg moest plat op een vrije trap van Quintelier. Een kopbal van Mario Colman miste de goede richting. Colman slalomde door de bezoekende verdediging en Wittenberg ging in de fout. Scheidsrechter Boone aarzelde niet en bal op de stip. Colman nam zelf de penalty voor zijn rekening maar de bezoekende goalie ranselde het leder uit zijn doelvlak (27’). De te trage wedstrijd viel bijna helemaal stil. Van held tot antiheld: Op slag van rust pakte Wittenberg een haast onschuldige kopbal van Thomas Van der Stockt pas over de lijn en het thuispubliek mocht juichen.

In de 2de helft moesten we bijna een kwartier wachten op een kansje. Wattez verlengde een voorzet in de handen van Govaert. Aan de overzijde liet de doorgebroken Pierre Bosteels de bal van de voet springen. Van der Stockt kreeg een voorzet van Quintelier onvoldoende onder controle. Op de volgende splijtende voorzet van Quintelier kwam Wittenberg te ver uit en botste op Niels Straetmans. Thomas Van der Stockt mocht alleen op het lege doel af en de match was gespeeld. Geraardsbergen reageerde met een vrijschop van Michael Fleurinck. Govaert ging goed plat. Een inswingende corner van Quintelier dwong Wittenberg tot een schitterende parade. Grembergen hanteerde nu volop de counter en Bosteels ging alleen door. Net voor afdrukken stuiterde de bal en Steven Maginet kon nog opruimen. Wittenberg haalde een vlam van Quintelier van onder de lat. In de slotseconden had Govaert een knappe save nodig op een schicht van Christian Golike.

Voor de zichtbaar ontroerde Voorzitter Herman Burghgrave was deze dag een van de mooiste uit zijn hele leven. “Daarvoor hebben we al die jaren alles gedaan om het voetbal naar onze mensen te brengen”.

SK Grembergen: Govaert, G. Ydens, Windhey, Verhelst (74’ R. Ydens), Baeyens, Bosteels (89’ Vanherpe), Van der Stockt (85’ Buyle), Colman, Michiels, Quintelier, Cardon. Res: Goreishvand

KSV Geraardsbergen: Wittenberg, Roelandt, Vanslembrouck, Straetmans, Maginet, Fleurinck (80’ Groeninckx), Perreman, Van den Borre, Wattez (61’ Deleenheer), Broodcorens (46’ Golike), Sadones. Res: Holderbeke

 

Doelpunten: 45’ Wittenberg 1-0 (o.g.); 63’ Van der Stockt 2-0

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Oost-Vlaanderen (1)

Nieuwste reacties