Bepaalt Barry toekomst Alonso?

Yves Dekoning
| 0 reacties
Bepaalt Barry toekomst Alonso?

Liverpool FC wil Xabi Alonso niet verkopen, maar achter de schermen groeit toch de onzekerheid over de toekomst van de middenvelder. De club zou een mooi bod niet kunnen weerstaan en er wordt ook weer gesproken over Gareth Barry.

Vorige zomer aasde Rafael Benitez reeds op Gareth Barry. Toen kon hij de Engelsman niet losweken van Aston Villa. Xabi Alonso stond in het uitstelraam, maar mocht uiteindelijk toch blijven. Het ziet er steeds meer naar uit dat het verhaal van een jaar geleden zich opnieuw zal afspelen.

Ignacio Ibanez, de manager van Alonso, liet eerder weten dat de kans op een vertrek reëel is.  Benitez had vorige week een onderhoud met Ibanez en heeft nu meegedeeld dat hij geen plannen heeft om Alonso te verkopen. Hij herhaalde in een interview meermaals: "Hij is niet te koop, we willen hem niet verkopen." Benitez wil de ploeg versterken zonder belangrijke pionnen te verliezen. Alonso heeft bovendien nog een contract voor drie seizoenen op Anfield.

Toch blijven kenners er van overtuigd dat Alonso de Reds mag verlaten als iemand een bedrag van om en bij de twintig miljoen euro op tafel legt. Real Madrid blijft opduiken als gegadigde voor de 27-jarige Spaanse international. De speculaties worden versterkt door nieuwe geruchten over Barry. Voor de 28-jarige middenvelder begint de tijd te dringen om de stap naar een topclub te zetten. Als hij nog in de Champions League wil spelen zal hij meer dan waarschijnlijk Aston Villa moeten verlaten. Bovendien heeft Martin O'Neill laten weten dat hij Barry nu een transfer naar een topclub gunt na elf jaar trouwe dienst. Het feit dat zijn contract over één jaar afloopt is daar natuurlijk niet vreemd aan. 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties