FC Kopenhagen haalt landstitel binnen

viki meeuwis

FC Kopenhagen heeft na de Beker dit weekend ook de landstitel binnen gehaald.

Kopenhagen stond vorige week nog op twee punten van achtervolger Brøndby maar de stadsrivaal verloor de wedstrijd uit bij Aarhus waardoor met nog slechts een speeldag te gaan, Kopenhagen zich de nieuwe landskampioen mocht noemen.

Het was Cesar Santin die het enige doelpunt maakte in de match tegen Esbjerg en zo Kopenhagen de landstitel schonk. Esbjerg begon nochtans het sterkst aan de wedstrijd met verschillende goede kansen maar Kopenhagen wist telkens weer de aanvallen af te weren. Net voor de rust kreeg Kopenhagen een gouden kans maar keeper Lars Winde kon de doelpoging van Ailton afstoppen. Slechts een minuut later kreeg ook Cesar Santin een goede kans vanop elf meter maar de bal ging niet in doel. De Braziliaan kon in de toegevoegde tijd wel een strafschop omzetten in een doelpunt, het enige van de wedstrijd.

Na de rust was het weer Esbjerg dat op zoek ging naar kansen. De ploeg zette goed druk terwijl bij Kopenhagen duidelijk de zenuwen parten speelde. Kopenhagen hield echter stand en had zo aan een doelpuntje genoeg.

Brøndby speelde uit bij Aarhus maar verloor en zag zo de titelambitie definitief opgeborgen worden. Fredrik Krabbe kon net voor de pauze scoren na een corner. De wedstrijd zat vol goede kansen voor beide ploegen. Na de rust was het vooral Brøndby dat meer druk probeerde te zetten. De beste kans was nog voor Alexander Farnerud maar hij kreeg de bal niet in doel waardoor Brøndby de titel zag verdwijnen als sneeuw voor de zon.

FC Midtjylland kreeg OB op bezoek. OB had op papier nog een waterkansje op de titel maar zij moesten zich met de derde plaats tevreden stellen na het gelijkspel tegen Midtjylland. Doelpunten kwamen er via Jude Nworuh voor Midtjylland en Njogy Demba-Nyrén voor OB. Bij de thuisploeg waren het vooral Frank Kristensen en Nworuh die de beste kansenj kregen. OB kwam pas op het einde van de match echt in de wedstrijd waarbij Demba-Nyrén de kans greep en scoorde.

Vejle dat zijn wedstrijd tegen Randers FC, degradeert en speelt volgend jaar in de Viasat Divisionen, de tweede klasse in Denemarken.

AC Horsens verloor de partij tegen FC Nordsjælland met 2-3. Aalborg speelde 1-1 gelijk tegen SønderjyskE. SønderjyskE had aan dit ene puntje genoeg om zich van behoud in de hoogste klasse te verzekeren.