Simons hekelt Collin en Belgische clubs

Anthony Van der Planken
| 71 reacties
Simons hekelt Collin en Belgische clubs
Foto: © SC

Timmy Simons is niet te spreken over de beslissing van enkele Belgische clubs om hun spelers weg te houden van de Kirin Cup. De kapitein van de Rode Duivels viseert daarbij vooral Philippe Collin.

De Rode Duivels bereiden zich op dit moment in Japan voor op de Kirin Cup. Omdat veel spelers afzegden, moet de nationale ploeg het in de wedstrijden tegen het gastland en Chili stellen met een beperkte selectie. Dat is niet naar de zin van Timmy Simons.

"Dit mag men niet zo laten", is Simons duidelijk in HLN. "Ik vind het ook niet kunnen dat verschillende verantwoordelijken en betrokken partijen hun akkoord geven voor deze Kirin Cup en dat een aantal spelers er dan niet zijn op het moment dat je moet vertrekken. Dat is spijtig. Er zijn een aantal jongens die goeie redenen hebben om hier niet te zijn, maar dat geldt zeker niet voor iedereen."

Simons viseert daarmee Philippe Collin, secretaris-generaal van Anderlecht én voorzitter van de technische commissie van de voetbalbond. Bondscoach Frank Vercauteren riep vijf spelers op voor de Kirin Cup, maar geen één daarvan reisde mee naar Japan. Volgens Collin omdat de spelers moe zijn en ze liever niet meewilden. De spelers zelf lieten echter weten dat ze niet meemochten van de club. "Als clubs of verantwoordelijken beslissen dat hun spelers niet mogen komen, moeten ze dat ook maar eens duidelijk zeggen. En dan moeten ze het niet doen voorkomen alsof die spelers uit vrije wil hebben afgezegd, omdat hen dat goed uitkomt", antwoordt Simons.

Het blijft opvallend dat Anderlecht en Standard weigerden hun spelers vrij te geven, terwijl de Nederlandse topclubs daar geen enkel probleem van maken. Simons, Swerts, Dembélé, Martens, Vermaelen: allemaal reisden ze zonder problemen mee naar Japan. "In Nederland wordt er door de clubs gewoon alles aan gedaan om de internationals zoveel mogelijk ruimte te geven om voor hun land uit te komen. Bij PSV, maar ook bij de andere Nederlandse clubs leggen ze hun spelers op dat vlak geen strobreed in de weg", besluit Simons.


Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties