Denilson zoekt het voetbalgeluk nu in Vietnam

Mathias Dumarey
| 2 reacties
Denilson zoekt het voetbalgeluk nu in Vietnam
Foto: © SC

De Braziliaan Denilson (foto), ooit de duurste voetballer op aarde, gaat zijn voetbalgeluk nu beproeven in de V-League, de Vietnamese hoogste klasse. Hij gaat er spelen voor Xi Mang Hai Phong. Hoeveel hij er gaat verdienen, is niet bekend.

Denilson zou maar voor een half jaar in de V-League blijven. Een vriend van de Braziliaan zou hem er op gewezen hebben dat de interesse voor het voetbal in het Aziatische land sterk aan het toenemen is. Zo zou tachtig procent van de bevolking naar het WK 2006 in Duitsland hebben gekeken. Dat komt neer op zo'n tachtig miljoen mensen. Daarnaast zouden ook de financiële vergoedingen voor buitenlandse voetballers best aantrekkelijk zijn.

De laatste club waar Denilson onder contract stond, is Palmeiras. Daar moest hij vertrekken. Nadien liep een stage van de 61-voudige international bij het Engelse Bolton Wanderers op niets uit. In 1998 was Denilson de duurste voetballer ter wereld. Betis Sevilla betaalde na het WK in Frankrijk zo'n 32 miljoen euro aan zijn toenmalige club FC São Paulo.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties