Doelsaldo houdt jonge Belgen van het EK

De Nijs Michael
| 4 reacties
Doelsaldo houdt jonge Belgen van het EK
Foto: © SC

Volg België nu via WhatsApp!

De Rode Duivels zullen deze zomer niet vertegenwoordigd zijn op het EK-19 in Oekraïne. De jonge Belgen speelden in een rechtstreeks duel om de groepswinst gelijk tegen Zwitserland en moeten op basis van een slechter doelpuntensaldo het onderspit delven.

België en Zwitserland wonnen in de laatste kwalificatieronde voor het EK-19 in Oekraïne beiden van Ierland en Zweden, waardoor de Rode Duivels en de Zwitsers gisteren onder elkaar mochten uitmaken wie de groepswinst én het daarbij horende ticket voor het EK in de wacht sleepte.

België moest winnen, maar na een kwartier zag het er bijzonder slecht uit voor onze landgenoten. Na geharrewar voor doel kopte Wütrich de Zwitsers op voorsprong. De Belgen gaven zich echter niet gewonnen en Hazard maakte vanop de stip gelijk. 

België bleef komen en nog voor de rust was Bourdouxhe dicht bij de 2-1, maar de Zwitserse doelman gaf geen krimp. Na de rust kwam De Pauw bijna tot scoren, maar wederom lag de Zwitserse goalie in de weg. Hazard pakte nog uit met enkele knappe nummertjes, maar gescoord werd er niet meer. Daardoor eindigen België en Zwitserland met 7 punten, maar de Zwitsers gaan door op basis van een beter doelsaldo.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws