Pro League waarschuwt Moeskroen

De Nijs Michael
| 12 reacties
Pro League waarschuwt Moeskroen
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Moeskroen stond enkele weken geleden op de rand van de afgrond, maar dankzij Spaanse investeerders kan de club volgend seizoen opnieuw aantreden op het hoogste niveau. De Pro League bekijkt de plannen van de Spanjaarden echter met argusogen.

"Het is moeilijk om een standpunt in te nemen over de buitenlandse investeerders", houdt CEO Ludwig Sneyers zich op de vlakte in HLN. "Je kan je allerlei vragen stellen, maar wij moeten wel rekening houden met de Europese wetgeving."

De Spaanse investeerders willen echter ook heel wat spelers mee naar ons land brengen en dat ziet de Pro League niet zo graag gebeuren. "Toeval of niet: we hebben alle clubs woensdag een mail gestuurd met artikel 1422", legt Sneyers uit. "Daarin wijzen we de clubs er op dat er vanaf volgend seizoen minimum 6 spelers opgeleid door een Belgische club op het scheidsrechtersblad moeten staan. Het voorbije seizoen waren dat er nog 5, nu gaan we dus nog iets verder."
 
"De clubs weten ook welke sanctie er volgt als ze hier niet aan voldoen", waarschuwt de CEO. "Lokeren heeft dat het voorbije seizoen nog ervaren in de bekerwedstrijd tegen Waasland. Ze wonnen die op het veld, maar verloren met 5-0 omdat ze onvoldoende 'Belgen' op het scheidsrechtersblad hadden ingeschreven." (AN)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties