Steppe ziet concurrent vertrekken

Jimmy Wouters
| 6 reacties
Steppe ziet concurrent vertrekken

Doelman Hans Vonk verruilt sc Heerenveen voor het Zuid Afrikaanse Ajax Cape Town uit Kaapstad. De Friese club wilde de ervaren goalie aanvankelijk pas laten gaan als er een nieuwe keeper was aangetrokken, maar gunt Vonk de transfer.

"Hans wilde graag terug naar zijn familie en heeft bij Ajax Cape Town de kans om zich bij het Zuid-Afrikaanse elftal in de kijker te spelen voor het WK van 2010", vertelt Heerenveen-directeur Yme Kuiper.

Hans Vonk kwam in de winterstop over van Ajax. De doelman stond nog een jaar onder contract bij de Friese club, maar gaf enige weken geleden te kennen graag terug te keren naar Ajax Cape Town in Kaapstad om zo een hereniging met zijn gezin mogelijk te maken. Heerenveen wilde de doelman aanvankelijk pas laten gegaan als er een vervanger was aangetrokken, maar is van mening veranderd.
 
"Ik ben Heerenveen enorm dankbaar, want dit biedt mij de kans op een normaal gezinsleven en me bij Ajax Cape Town in de kijker te spelen voor het Zuid-Afrikaanse elftal. Waar ik vooral blij om ben is dat alles in goede harmonie is geregeld en dat het geen geforceerd vertrek is geworden. Het is mooi dat we als vrienden uit elkaar gaan", aldus Henk Vonk. 

Volgens directeur Yme Kuiper is het niet zeker dat er een vervanger voor Hans Vonk wordt aangetrokken. "We gaan rustig kijken wat te doen. Met Vandenbussche en Steppe beschikken we over twee keepers. Er is geen directe noodzaak om nog een keeper aan te trekken." (AN)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties