Argentinië gebukt onder nieuw supportersgeweld

T. Coremans
| 1 reacties
Argentinië gebukt onder nieuw supportersgeweld

Argentinië mag zich nationaal gaandeweg een kwalijke reputatie toeschrijven op gebied van voetbalfans. Twee fans van Huracan lieten het leven na onbegrijpelijk supportersgeweld.

Na de wedstrijd tussen Huracan en Arsenal de Sarandi kwam het tot zware rellen tussen supportersclans van dezelfde ploeg. Huracan won zijn thuiswedstrijd met 3-0 maar dat kon de gemoederen niet bedaren. Volgens de Argentijnse politie en medische diensten gingen supportersclans van Huracan elkaar op waanzinnige wijze te lijf.


Een man van 32 jaar had enkele schotwonden in de onderbuik en de borstkas opgevangen. Een spoedoperatie kon zijn leven niet redden. Een andere jongeman was voor aankomst in het ziekenhuis al overleden. Een kogel had hem nabij het hart geraakt. Een vrouw en drie mannen werden met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Van hun toestand is verder nog geen nieuws.


Supportersgeweld in Argentinië blijft geregeld de kop opsteken. Soms kunnen de Argentijnse hulpdiensten niet anders dan machteloos toekijken. Er vielen al 237 doden in het Argentijnse voetbal.


Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties