Club Brugge vindt eerste aanwinst in Brazilië

Steurbaut Kersten
| 78 reacties
Club Brugge vindt eerste aanwinst in Brazilië
Foto: © SC

Club Brugge heeft zijn eerste zomertransfer gerealiseerd. Blauw-zwart haalt de 18-jarige Braziliaanse verdediger Cleber weg bij Juventude. Cleber tekende een contract voor twee jaar met optie voor twee bijkomende seizoenen.

Cleber is een offensieve linksachter die opgeleid werd bij dezelfde club als Dante (Gladbach), Naldo (Werder Bremen) en Ederson (Racing Genk).

 

“Hij is uiteraard nog piepjong”, beseft sportmanager Luc Devroe. “Maar hij bewees als Braziliaans jeugdinternational dat hij het volume bezit om de volledige linkerflank te bestrijden door zijn snelheid van uitvoering een groot atletisch vermogen. Hij moet de concurrentie aangaan met Michael Klukowski.”

 

Voor Cleber is Club Brugge nog maar zijn tweede ploeg. “Maar ik heb op internet al wat informatie over Club en de Belgische competitie verzameld”, aldus de blonde Braziliaan. “En het feit dat jongens als Dante en Ederson zich via België op de voorgrond voetbalden, met daar bovenop de wetenschap dat Club Brugge in België altijd aan de top meedraait, geeft me een zeer goed gevoel bij mijn keuze.”

 

Cleber krijgt bij Club Brugge het rugnummer 17. (AN)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties