"Het rijk waar de zon nooit ondergaat"

Steurbaut Kersten
| 1 reacties
"Het rijk waar de zon nooit ondergaat"
Foto: © SC

Van vrijdag tot zondag worden de Gentse Blaarmeersen omgetoverd in een minivoetbalfestival. Meer dan 300 ploegen strijden in de Oost-Vlaamse hoofdstad om de Keizer Karel Cup in de lucht te steken.

De Keizer Karel Cup is uniek in zijn soort. Dat bevestigen ook de bekende voetballers en bekende Vlamingen die in het verleden al deelnamen aan het minivoetbaltornooi. “Qua organisatie is de Keizer Karel Cup top”, vat Olivier Deschacht samen. “Alles wordt tot het laatste detail opgevolgd.”

 

TV-bekendheid Luk Alloo deelt de mening van Deschacht: “Het is het meest kwalitatieve en waardevolle tornooi waar ik ooit aan deelnam”, bevestigt Alloo. “Het evenement overstijgt ook de regio. Mensen komen van ver om hier de sfeer op te snuiven.”


Unieke sfeer

 

KKC-Peter Frederic Dupré kan er nog het best meespreken. “Ik doe al vanaf mijn 12de mee aan minivoetbaltornooien. Hier is het echt een volksfeest. Er hangt een unieke sfeer en je krijgt de kans om oude bekenden en goede vrienden tegen het lijf te lopen.”

 

De Keizer Karel Cup is inderdaad meer dan voetbal alleen. “Het rijk waar de zon nooit ondergaat”, omschrijft Patrick Demeulenare, organisator van de KKC. “Zo werd het paradijs van Keizer Karel genoemd en zo is het ook bij ons. Pas in de vroege uurtjes komen de laatste fuifgangers terug van de feesttent op de Blaarmeersen, maar ’s ochtends staan ze al wel weer klaar om te strijden voor de overwinning.” Op vrijdag en zaterdag staan er twee feestjes (met DJ Zohra) gepland in het Duvel Droomschip.


Profvoetballers winnen moeilijk

 

Ondanks de aanwezigheid van veel bekende voetballers, slaagde nog niemand erin de beker in de lucht te steken. “Dat is heel moeilijk”, aldus Deschacht. “Zeker als je het moet opnemen tegen typische mini- of zaalvoetballers. Het verschil is dan te groot. Als veldvoetballer reageer je anders. Je moet veel sneller tikken, handelen en beslissingen nemen.”

 

Frederic Dupré was er nochtans heel dichtbij. Enkele jaren geleden werd hij gevraagd door enkele vrienden, maar moest hij door omstandigheden afzeggen. Een paar dagen later staken ze de beker in de lucht. “Daar wil ik zo snel mogelijk verandering in brengen”, aldus Dupré.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties