België blijft het 63ste land van de wereld

Mathias Dumarey
| 0 reacties
België blijft het 63ste land van de wereld
Foto: © SC

Vandaag is opnieuw de FIFA-ranking gepubliceerd door de wereldvoetbalbond. België blijft daarop de 63ste plaats innemen. Er is ook een nieuwe leider. Brazilië pakte na het winnen van de Confederations Cup de leidersplaats over van Spanje.

België speelde geen interlands in de afgelopen periode en blijft gewoon hangen op zijn vorige plaats. Wil ons land een gunstige loting verkrijgen voor de voorrondes van het EK 2012, dan wordt winnen, ook in de volgende vriendschappelijke wedstrijden, een must. In het andere geval wacht er de nieuwe bondscoach Dick Advocaat een erg grote uitdaging.

België kon niet profiteren van de terugval van Bolivia, want aan de andere kant steeg Macedonië elf plaatsen naar de 53ste plaats. Momenteel vertoeft ons land in het gezelschap van Slovenië, Bolivia, Jamaica, Saoedi-Arabië en Litouwen. Een niet te benijden positie dus.

Brazilië is nu de nieuwe leider van het FIFA-klassement en dat dankt het vooral aan goede prestaties in de WK-kwalificatiereeks in Zuid-Amerika en het winnen van de Confederations Cup. Spanje verloor een groot deel van zijn punten die het verdiende op het vorige EK. Ook Nederland zakt terug een plaats. Voorts vallen in de top het fel stijgen van Griekenland en Servië op en duiken Australië en Ivoorkust in de top-20. Portugal is de grote verliezer. Het valt zes plaatsen terug naar stek 17.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties