Lierse en Turnhout mogen samen spelen in tweede

Steven Bologne
| 64 reacties
Lierse en Turnhout mogen samen spelen in tweede
Foto: © SC

Het Uitvoerend Comité van de KBVB gaf het bondsparket de opdracht om een belangenconflict te onderzoeken tussen de clubs Lierse en Turnhout. Bij inbreuken mogen beide clubs niet samen in één reeks spelen.

Het bondsparket van de KBVB onderzocht de voorbije weken of Lierse en Turnhout geen inbreuk maakten op artikel 308 van het bondsreglement. Daarin staat dat de ene club geen vergevorderde binding mag hebben met een andere.

Topman Maged Samy van Lierse had vorig seizoen nog een directe inbreng bij de kampioen in derde klasse, KV Turnhout. Vermits die club promoveert naar tweede klasse moest de samenwerking tussen Lierse en Turnhout herbekeken worden. De Egyptenaar trok zich dan ook noodgedwongen terug uit Turnhout, maar het Uitvoerend Comité eiste toch een onderzoek.

Dat onderzoek blijkt nu afgerond te zijn. De KBVB is van oordeel dat er nu van geen inbreuk sprake is. Lierse en KV Turnhout mogen dus samen aantreden in tweede klasse. Door het wegvallen van Maged Samy vertoeft Turnhout nu wel in financiële moeilijkheden.(AN)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (T)
SK Deinze SK Deinze 16:00 Lommel SK Lommel SK

Nieuwste reacties