Broos krijgt in Trabzon nog een Belg onder zijn hoede

Mathias Dumarey
| 1 reacties
Broos krijgt in Trabzon nog een Belg onder zijn hoede
Foto: © SC

Christian Brüls, een Belgische toptalent, gaat zo goed als zeker de komende vier seizoenen spelen voor Trabzonspor. De ex-speler van Eupen komt over van MVV Maastricht en tekende half juni al een contract bij de nummer drie van de voorbije Süper Lig.

Het enige probleem dat een overgang van Christian Brüls nog in de weg kan staan is het feit dat een Turkse ploeg maar een gelimiteerd aantal buitenlanders mag hebben. De limiet ligt op acht maar momenteel heeft de club er tien onder contract. Brüls werd echter al beloofd dat er zeker drie elders onderdak zullen moeten gaan zoeken.

Tussen 13 en 28 juli verblijft Trabzonspor in Nederland op oefenkamp. "De kans bestaat dat ik dan al met hen zal meevliegen naar Turkije", zegt Brüls in Dagblad De Limburger. Mocht de transfer alsnog niet doorgaan, zal hij er niet van balen. "MVV is er ook beter op geworden. Ik ben er zeker van dat we dan volgend seizoen zullen meestrijden binnen de top-3 van het klassement."

Dat Brüls naar Trabzonspor zou verhuizen, is geen verrassing. MVV en Trabzonspor hebben namelijk een soort van samenwerkingsverband. MVV is voor de Turken een doorgangshuis van Europees talent. Brüls zou de eerste zijn die in dat kader de overstap maakt. (AN)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Süper Lig

Nieuwste reacties