Vélez Sarsfield winnaar van de 'Clausura'

Mathias Dumarey

Vélez Sarsfield heeft zich tot kampioen gekroond van de Argentijnse Clausura. Dat gebeurde na een zinderende wedstrijd tegen Huracán. Maxi Moralez was met een laat doelpunt de man van de wedstrijd.

Het wedstrijdschema had een suspens in petto. Huracán trok richting Buenos Aires als leider en had aan een gelijkspel voldoende om kampioen te spelen. Vélez Sarsfield won de partij echter en werd zo voor de zevende keer in de clubhistorie Argentijns landskampioen.

Lange tijd leek het erop dat Huracán de titel zou gaan pakken. Zeven minuten voor tijd barstte het Estadio José Amalfitani uit zijn voegen toen jeugdinternational Maxi Moralez, eigendom van FK Moskou, de 1-0 kon netten. Twee minuten later moest de matchwinnaar wel het veld verlaten na een tweede gele kaart.

Huracán, aangeslagen door de treffer, kon in de resterende minuten de achterstand niet meer ongedaan maken. De club moest lijdzaam toezien hoe de tegenstander de kampioenentrofee in de lucht mocht steken. De laatste kampioenstitel van Vélez Sarsfield dateert van 2005. Ook toen ging het om het Torneo Clausura. (AN)