Sint-Truiden: Opnieuw in eerste klasse

Dirk Pieters
| 4 reacties
Sint-Truiden: Opnieuw in eerste klasse
Foto: © SC

Het nieuwe seizoen gaat bijna van start. Tijd voor Voetbalkrant.com om de ploegen eens van dichterbij te bekijken. We wagen ons ook aan een voorspelling voor de eerste dertig speeldagen. Beginnen doen we met Sint-Truiden.

* AFGELOPEN SEIZOEN

Sint-Truiden heeft maar één jaar in het vagevuur van de tweede klasse gezeten. De Kanaries speelden meteen kampioen, waardoor ze dit seizoen opnieuw met de grote jongens mogen meespelen. Sint-Truiden kende, op uitzondering van Lierse, eigenlijk weinig tegenstand en stond bijna van begin tot einde aan de leiding in de tweede klasse. STVV speelde niet altijd even schitterend voetbal. Als het echter iets minder liep, lieten de concurrenten ook punten liggen. De club speelde uiteindelijk kampioen en mag zich opnieuw opmaken voor het grote werk in de hoogste klasse.

* TRANSFERS

De kampioen in de tweede klasse hield zich tot op heden vrij stil op de transfermarkt. Het haalde wel de topschutter van tweede klasse, Hervé Onana (foto), binnen. Ook Ludovic Buyssens (Bergen) en Denis Odoi (OH Leuven) komen Sint-Truiden versterken. De belangrijkste nieuwkomer is wellicht Alex Da Silva, die overkomt van Racing Genk.

Sterkhouders vertrokken er niet op Stayen. Sander Debroux trok naar OH Leuven en Siegerd Degeling gaat het proberen bij tweedeklasser KVK Tienen.

* SPELERS IN DE SPOTLIGHT

Sint-Truiden zal het niet gemakkelijk hebben in de Jupiler Pro League. De Kanaries rekenen vooral op goalgetter Hervé Onana. Het is zeer de vraag of de aanvaller van STVV even simpel de weg naar het doel zal vinden als in de tweede klasse. De ex-spits van Red Star Waasland weet alvast wat hem te doen staat. Bij Waasland scoorde de kleine Onana (1,68 meter) afgelopen seizoen 26 doelpunten.

* VERWACHTINGEN

STVV hoopt in zijn eerste seizoen eerste klasse uit de degradatiezone te blijven. Dat moet zeker lukken, maar wonderen moeten van de Kanaries niet verwacht worden. Er wacht Sint-truiden wellicht een lastige degradatiestrijd, maar de club moet in staat zijn zich uiteindelijk toch te redden.

Prognose: dertiende plaats.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties