Hattrick Lekic bezorg Silkeborg de leiderspositie

viki meeuwis

Zondag stonden er nog twee wedstrijden op het programma in de SAS-Ligaen, de Deense hoogste klasse.

Op deze tweede speeldag nam Esbjerg het op tegen Brøndby. Op papier is Brøndby de betere ploeg maar in voetbal zijn er weinig zekerheden en zo verging het ook de bezoekers. Brøndby begon het best aan de wedstrijd maar na tien minuten kwam Esbjerg beter in de wedstrijd. Een goede aanval van Esbjerg op het half uur, werd gevolgd door een doelpunt van Peter Nymann. Brøndby zette meteen meer druk. Nikolaj Agger, de neef van Daniel Agger, kwam dichtbij een doelpunt en ook Mikael Nilsson kon uithalen maar de bal ging net naast. Het was Peter Nymann die de 2-0 kon binnenwerken. Ook na de pauze bleef Brøndby de thuisploeg onder druk zetten. Alexander Farnerud kon een keer gevaarlijk uithalen maar keeper Lars Winde kon het schot afweren. Agger probeerde het in de rebound maar opnieuw was Winde alert genoeg. Tien minuten voor tijd kreeg Esbjerg nog een goede kans maar Mikkel Vindelbo speelde de bal tegen de paal. Invaller Daniel Wass kon er twee minuten voor tijd nog een troostdoelpuntje voor Brønby uit de wacht slepen.

Promovendus Silkeborg kreeg met FC Midtjylland een moeilijke tegenstander voorgeschoteld. Het was de thuisploeg die het best aan de wedstrijd begon. Al na vijf minuten viel het eerste doelpunt. Rajko Lekic kon via een goed geplaatste kopbal Silkeborg op voorsprong brengen. Na dit doelpunt zakte het spel ineen en geen van beide ploegen kon echt goede kansen bij elkaar spelen. De beste kans was voor Danny Olsen van Midtjylland maar zijn schot ging over het doel heen.

Na de rust maakte de thuisploeg de meest frisse indruk. Thomas Hansen met een goede kopbal die maar net over het doel ging. Een goede twaalf minuten in de tweede helft was het weer Lekic die kon scoren. Dat was het startschot van een periode waarin Silkeborg domineerde en imponeerde. Met nog twintig minuten te spelen kon Martin Ørnskov via een kopbal de 3-0 op het bord zetten. Lekic kon met zijn derde doelpunt van de avond de stand op 4-1 brengen. Silkeborg, bij aanvang van het seizoen tot een van de degradatiekandidaten genaamd, haalt zo de drie punten binnen en neemt zelfs de leiding van het klassement over.

De wedstrijd tussen AaB en FC Nordsjælland werd naar aanleiding van het ongeluk van Jonathan Richter uitgesteld. Een nieuwe datum voor de match is nog niet bekend.