KV Mechelen: Proberen beter te doen

Dirk Pieters
| 11 reacties
KV Mechelen: Proberen beter te doen
Foto: © SC

Het nieuwe seizoen gaat bijna van start. Tijd voor Voetbalkrant.com om de ploegen eens van dichterbij te bekijken. We wagen ons ook aan een voorspelling voor de eerste dertig speeldagen.

* AFGELOPEN SEIZOEN

KV Mechelen kende een meer dan behoorlijk seizoen. In de competitie kwam het nauwelijks in de problemen en het eindigde dan ook op een tiende plaats. Mogelijk zat er nog meer in voor Malinwa, maar het was duidelijk dat heel wat spelers al met de finale van de Beker van België in het hoofd zaten. Die finale werd de afsluiter van een mooi seizoen. Uiteindelijk was Racing Genk in de eindstrijd te sterk voor de troepen van trainer Peter Maes, maar dat kon de vreugde amper bederven.

* TRANSFERS


KV Mechelen wist zich vorig seizoen zonder al te grote problemen in de eerste klasse te handhaven, maar wil nu proberen nog beter te doen dan de tiende plaats van afgelopen seizoen. Daarom haalde de club toch enkele mooie versterkingen binnen. Vooral met David De Storme (Dender) beschikken de Mechelaars over nieuw voetballend vermogen op het middenveld. Ghomsi krijgt dan weer de opdracht Nana Asare, die naar FC Utrecht werd getransfereerd, te doen vergeten. Hij is zowel centraal als op de linkerflank inzetbaar. Ghomsi komt voor één seizoen op huurbasis over van het Italiaanse Siena, dat hem eerder ook al uitleende aan de Italiaanse tweedeklasser Avellino. Ook Yoni Buyens en de 21-jarige Gabonese international Moro Fabrice Aymar spelen straks bij Malinois.

Toch zag KV Mechelen ook enkele sterkhouders vertrekken. Vooral spits Björn Vleminckx zal men missen in het Veoliastadion. Ook het vertrek van Nana Asare naar Utrecht zal zijn sporen nalaten bij Malinois. Tenslotte ruilde Kristof Imschoot Mechelen voor tweedeklasser Dender.

* EEN NAAM OM TE ONTHOUDEN


De 29-jarige David De Storme speelde afgelopen seizoen bij Dender, maar kon met die club de degradatie niet ontlopen. De middenvelder speelde een uitstekend seizoen en dat was KV Mechelen ook opgevallen. Naast Malinwa wilden ook Sint-Truiden, Lokeren en Cercle Brugge de aanvallende middenvelder aantrekken.

* VERWACHTINGEN


KV Mechelen liet met Asare en Vleminckx twee sterkhouders gaan. Malinois lijkt dan ook op een grijs seizoen af te stevenen. Mechelen blijft wel uit de degradatiezone, maar het zal zijn seizoen moeten kleuren met resultaten tegen de toppers of een nieuw bekeravontuur.

* PROGNOSE


Twaalfde plaats. (AN)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties