Vleminckx: "Vorm komt stilaan terug"

Nico Wieme
| 14 reacties
Vleminckx: "Vorm komt stilaan terug"
Foto: © SC

Björn Vleminckx maakte in het tussenseizoen de overstap van KV Mechelen naar NEC. Zaterdag toonde onze landgenoot zich meteen trefzeker voor zijn nieuwe club.

NEC Nijmegen won afgelopen zaterdag met 3-1 van Telstar. Twee van de drie NEC-doelpunten kwamen van Björn Vleminckx. De 23-jarige spits beweert dat hij langzaam aan zijn draai begint te vinden in het team. "Ik heb even moeten wennen aan de Nederlandse manier van voetballen, die veel offensiever is dan wat ik gewoon was. Ook de vorm komt langzaam terug en natuurlijk krijgen de anderen beter door hoe ze mij moeten aanspelen", aldus de ex-Mechelaar tegenover De Gelderlander.

De Nederlandse krant vergelijkt onze landgenoot met o.a. Pelé en Gerd Müller omdat ook zij 'hangende' spitsen waren, aanvallers die lang in de lucht blijven om de bal dan met de nodige precisie binnen te koppen. "Dat 'hangen' is een beetje mijn specialiteit ", glunderde Vleminckx. "Dat heb ik al van jongs af aan."

In de wedstrijd tegen Telstar was dat al duidelijk te zien. "Ik ben al bij al tevreden hoe de wedstrijd verlopen is. Niet alleen door mijn twee doelpunten, ook vanwege mijn spel. Ik heb me voortdurend aangeboden en de baltoetsen waren vandaag veel beter", besluit Vleminckx.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties