AIK behoudt zicht op de titel

viki meeuwis
AIK  behoudt zicht op de titel

Gisteren werden de laatste vier wedstrijden van de zestiende speeldag in de Allsvenskan afgewerkt.

Halmstads BK kreeg Malmö FF op bezoek. Het was al weer even geleden dat Malmö nog eens had kunnen winnen, zeven wedstrijden om precies te zijn. Gisteren lukte het dan toch nog eens. Het eerste doelpunt viel na de rust en was grotendeels te danken aan keeper Magnus Bahne die een diepe bal volledig verkeerd inschatte waardoor Jiloan Hamad de bal maar in open doel te schieten had. Trainer Nilsson bracht Agon Mehmeti in en dat was een goede zet. De aanvaller had niet meer dan tien minuten nodig om warm te draaien en in de loop van drie minuten twee keer te scoren. Malmö won zo uit bij Halmstad met 3-0.

AIK, een van de titelkandidaten, speelde thuis op Råsunda tegen GAIS. In deze wedstrijd viel maar een doelpunt. Een goede twintig minuten ver na de pauze wist Nils-Eric Johansson te scoren. Aanvoerder Daniel Tjenström speelde de bal naar Bojan Djordjic. Die wist een goede pass te geven naar Johansson die wist te scoren. Met deze zuinige overwinning behoudt AIK zijn kansen op de titel. Het staat nu op de vijfde plaats met slechts drie punten minder dan de leider Elfsborg.

Häcken BK speelde tegen Örebro. Het leek er lange tijd op dat Häcken de drie punten op zak had. Op het half uur kon John Chibuike scoren op aangeven van Jonas Henriksson. Het was diezelfde Henriksson die kort na de pauze de 2-0 op het bord zette. Invaller Alejandro Bedova slaagde er in om in de slotfase kort na elkaar twee doelpunten te maken waardoor Häcken uiteindelijk tevreden moest zijn met een puntje.

Zowel Örgryte als Hammarby staan onder zware druk. Rode lantaarn Örgryte lijkt voor de onmogelijke opgave te staan om degradatie nog te vermijden dit seizoen. Ook met Hammarby gaat het niet goed, met amper vijftien punten uit evenveel wedstrijden was een zege dringend nodig. Het was Örgryte dat de beste kansen kreeg maar noch Santos noch ervaren man Marcus Allbäck slaagden erin om de bal binnen te werken. De nieuwe Braziliaan van Hammarby, Rafael, moest in de tweede helft op zoek naar doelpunten maar ook hij slaagde er niet in. De match eindigde op een scoreloos gelijkspel waar geen van beide ploegen iets mee opschoot.